Egy magyar borászat története- A Nyakas Pincészet sikere

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Nagy Ágnes
További közreműködők: Stroh Péter Béla
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:borászat
covid
Etyek-Budai borvidék
Nyakas
pincészet
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40441
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatomban miután kitekintek a világ és a hazai turizmus adatainak alakulására, megvizsgálom hogyan hatott a Covid-19 világjárvány a mutatókra. Ezután a történeti borvidékek kialakulásáról írok majd a jelenlegi borvidékeink bemutatásával folytatom. Kiemelt figyelmet fordítok az Etyek-Budai borvidékre, ahol az általam bemutatni kívánt Nyakas Pincészet is elhelyezkedik. Ezután megismerhetjük a Nyakas Pincészet történetét, a bor készítés folyamatát a boraik fajtáit, értékesítési csatornáikat, jövőképét. Végezetül azt, hogyan hatott a koronavírus járvány a borászatra, illetve, hogy jól gondolom-e, hogy a Nyakas Pincészet Magyarország 10 legismertebb pincészeteként benne van a hazai borfogyasztók fejében.