Ételallergia és ételintolerancia a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Major Véda
További közreműködők: Lugasi Dr. Andrea
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:ételallergia
ételintolerancia
felszolgálók
vendéglátás
à la carte
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40488

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg40488
005 20220725171348.0
008 220725suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Major Véda 
245 1 0 |a Ételallergia és ételintolerancia a vendéglátásban  |c Major Véda  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A dolgozatom témája az ételallergia és ételintolerancia a vendéglátásban. A kutatásom legfőbb célja az ételallergiában, intoleranciában szenvedők tapasztalatainak felmérése, vendéglátóhelyekkel szembeni elvárásaik megvizsgálása. Továbbá az éttermekben dolgozó pincérek jártasságát is felmértem a témában. Kutatásomhoz megfigyeléses, illetve kérdőíves módszert alkalmaztam. A megfigyelést egy izlandi hotelban végeztem, az ételallergiában, intoleranciában érinett vendégek számának felmérése érdekében. A két kérdőív egyikében az allergiával, intoleranciával élők tapasztalatait, másikban a pincérek tudását vizsgáltam. Kutatásom végére arra a következtetésre jutottam, hogy a vendéglátóhelyeken dolgozók jártassága nem kifogástalan, illetve hozzáállásuk a témához sem minden esetben megfelelő. Az allergiában, intoleranciában érintettek sok negatív tapasztalatról számoltak be éttermi étkezés következtében, amely a későbbiekben nagyban befolyásolta házonkívüli étkezési szokásaikat. 
695 |a ételallergia 
695 |a ételintolerancia 
695 |a felszolgálók 
695 |a vendéglátás 
695 |a à la carte 
700 1 |a Lugasi Dr. Andrea  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40488/1/Major_V%C3%A9da_szakdolgozat.pdf  |z Dokumentum-elérés