A sörforradalom Magyarországon, a Szent András Sörfőzde szemszögéből

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Takács Lilla
Other Authors: Csulak Gergely
Format: Thesis
Kulcsszavak:kézműves sör
sör
Szent András
turizmus
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40494
Description
Abstract:A sörforradalom egy hazánkban 1990-ben kezdődött jelenség, amely a mai napig tart, és egyre csak fejlődik. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy pont napjainkban jutottunk el oda, hogy már egyre izgalmasabb összeállításoknak lehetünk tanúi. Szakdolgozatomban kutatni fogom a sörforradalom alakulását hazánkban, egy kisebb kitekintéssel világi szinten. Ezután áttérek a Szent András sörfőzdére, az ő szemszögükből is megvizsgálom az évek múlását, a fejlődésüket, és hogy most hol tartanak a többi főzdéhez képest, illetve a kezdeti szakaszhoz képest. Megvizsgálom, hogy a piacon belül hol, helyezkednek el, mikor kezdtek el terjeszkedni, és merre tart ez a fejlődés, illetve, hogy mit tett a főzdével a covid és a jelenlegi helyzet.