Paul Bocuse örökségének ismertsége a magyar szakmai körökben

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Papp Luca Veronika
További közreműködők: Tóth Gábor
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:20. század
2008-as válság
3G
7P modell
8D folyamat
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40503
Leíró adatok
Kivonat:A szakdolgozatom elején megfogalmazott feltételezésem és a kutatási kérdéseim alapján vittem végig a dolgozatom címében megjelölt témát. A következő sorokban szeretném összegezni a témával kapcsolatos tapasztalataimat és levonni következtetéseimet. A feltételezésem szerint, a szakmában kevesen ismerik Paul Bocuse nevét és munkásságát, csak részben igazolódott be. A kérdőíves kutatásom és a készített interjúk egybehangzóan alátámasztják, hogy a hazai vendéglátós szakemberek és a szakirányú képzésben résztvevő hallgatók általánosságban hallottak már Paul Bocuse nevéről. Egyértelműen kitűnik, köszönhetően a médiának, hogy a Bocuse d’Or gasztronómiai verseny a legismertebb a szakmai körökben, illetve össze is kötik Paul Bocuse nevével. Ez választ ad az előzetesen megfogalmazott kutatási kérdésemre. A kérdőív alapján azonban egyértelmű, hogy ez az ismeret inkább felületes, mint részletes a tanulmányokból szerzett ismeretanyag. Azonban, aki kapcsolatba kerül világhírű szakács örökségével, mindenképpen inspirációt tud meríteni szakmai előmeneteléhez és határozottan úgy érzi, hogy hozzáadott értéket képvisel a magyar gasztronómiában. A két interjúalanyom számára is meghatározó jelentőségű volt a Bocuse d’Or gasztronómiai versennyel és Paul Bocuse hagyatékával való találkozás. Véleményük szerint szakami körökben elengedhetetlen lenne mindenki számára a gasztro pápa életútjának megismerése. A fiatalok szakmai fejlődésében hozzáadott értéket képvisel, jelentsen ez külföldi kapcsolatrendszert, igényt a folyamatos szakmai megújulásra és kölcsönös tiszteletet és alázatot a szakma iránt.