Kelet-Ázsia gasztronómiája

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Bánki Balázs
További közreműködők: Gancsovné Rossi Krisztina
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:gasztronómia
gasztrotörténet
Kelet-Ázsia
kína
Korea
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40508
Leíró adatok
Kivonat:Jelen dolgozatban szeretném bemutatni a Kelet-Ázsiára jellemző ételek egyes elemeit, a különböző egyedi ételkészítési eljárásokat, valamint a térségben használt legelterjedtebb fűszereket és alapanyagokat. Továbbá szeretnék kitérni egy-egy ikonikus street food elemre, amelyek különösen népszerűek a térségben, továbbá be kívánok mutatni olyan ételeket is, amelyek világszerte ismertek, de sok esetben teljesen másképp élnek a köztudatban, mint ahogy az eredeti formájában fogyasztják azokat. Dolgozatomban kiemelten a kínai gasztrokultúrára fogok részletesen kitérni, és ismertetni a térség táplálkozási filozófiáját, valamint bemutatni a jellemző helyi főzési fortélyokat, és szembe állítani, illetve kiemelni az egyes helyszínekre jellemző különbözőségeket.