Kelet-Ázsia gasztronómiája
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | gasztronómia gasztrotörténet Kelet-Ázsia kína Korea |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40508 |
| Kivonat: | Jelen dolgozatban szeretném bemutatni a Kelet-Ázsiára jellemző ételek egyes elemeit, a különböző egyedi ételkészítési eljárásokat, valamint a térségben használt legelterjedtebb fűszereket és alapanyagokat. Továbbá szeretnék kitérni egy-egy ikonikus street food elemre, amelyek különösen népszerűek a térségben, továbbá be kívánok mutatni olyan ételeket is, amelyek világszerte ismertek, de sok esetben teljesen másképp élnek a köztudatban, mint ahogy az eredeti formájában fogyasztják azokat. Dolgozatomban kiemelten a kínai gasztrokultúrára fogok részletesen kitérni, és ismertetni a térség táplálkozási filozófiáját, valamint bemutatni a jellemző helyi főzési fortélyokat, és szembe állítani, illetve kiemelni az egyes helyszínekre jellemző különbözőségeket. |
|---|