Kelet-Ázsia gasztronómiája
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | gasztronómia gasztrotörténet Kelet-Ázsia kína Korea |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40508 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg40508 | ||
005 | 20220725184403.0 | ||
008 | 220725suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Bánki Balázs | |
245 | 1 | 0 | |a Kelet-Ázsia gasztronómiája |c Bánki Balázs |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Jelen dolgozatban szeretném bemutatni a Kelet-Ázsiára jellemző ételek egyes elemeit, a különböző egyedi ételkészítési eljárásokat, valamint a térségben használt legelterjedtebb fűszereket és alapanyagokat. Továbbá szeretnék kitérni egy-egy ikonikus street food elemre, amelyek különösen népszerűek a térségben, továbbá be kívánok mutatni olyan ételeket is, amelyek világszerte ismertek, de sok esetben teljesen másképp élnek a köztudatban, mint ahogy az eredeti formájában fogyasztják azokat. Dolgozatomban kiemelten a kínai gasztrokultúrára fogok részletesen kitérni, és ismertetni a térség táplálkozási filozófiáját, valamint bemutatni a jellemző helyi főzési fortélyokat, és szembe állítani, illetve kiemelni az egyes helyszínekre jellemző különbözőségeket. | |
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a gasztrotörténet | ||
695 | |a Kelet-Ázsia | ||
695 | |a kína | ||
695 | |a Korea | ||
700 | 1 | |a Gancsovné Rossi Krisztina |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40508/1/B%C3%A1nki%20Bal%C3%A1zs%20szakdolgozat_2021207.pdf |z Dokumentum-elérés |