A Majorka kávézó marketing személetű bemutatása, helyzetének értékelése
Saved in:
| Main Author: | |
|---|---|
| Other Authors: | |
| Format: | Thesis |
| Kulcsszavak: | 7P modell adatgyűjtés étkeztetés fogyasztói magatartás makrokörnyezet marketing marketinghelyzet marketingtevékenység mikrokörnyezet SWOT-elemzés |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/41627 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg41627 | ||
| 005 | 20221011095313.0 | ||
| 008 | 221011suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Bakics Dorina | |
| 245 | 1 | 2 | |a A Majorka kávézó marketing személetű bemutatása, helyzetének értékelése |c Bakics Dorina |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Dolgozatom témája a Majorka kávézó bemutatása, marketingtevékenységének vizsgálata. Dolgozatom célja a vállalat tevékenységének elemzése, piaci helyzetének meghatározása, makrokörnyezetének vizsgálata a STEEP modellel, illetve mikrokörnyezetének elemzése. Ezenfelül versenykörnyezetének tanulmányozása a Porteri modell segítségével, valamint SWOT analízis segítségével a környezet és a vállalat belső helyzetének jövőorientált, átfogó elemzése, értékelése. Továbbá az esetleges problémák feltárása, illetve megoldása különböző javaslatokkal.Munkám során először bemutatom a magyar vendéglátó szektor helyzetét, valamint nehézségeit. Ezt követően, mivel éttermet/kávézót kívánok bemutatni, így fontos, hogy a termékmarketing és a szolgáltatásmarketing különbségeiről is ejtsek néhány szót. Ezek után áttérek a vizsgált vállalkozásra.Szakdolgozatom írása során primer kutatást végeztem, kérdőíves megkérdezés segítségével. Kutatási témám a magyar vendéglátóhelyeket látogatók szokásainak, befolyásoló tényezőiknek megismerése, majd célzottan a Majorka kávézó vendégkörének magatartásának vizsgálata. A kutatási téma kiválasztása során fontosnak tartottam, hogy olyan dolgot vizsgáljak, amely a cég hasznára válhat, segítségével előnyt tud kovácsolni magának, vagy javítani tudjon az esetleges hibáin. | |
| 695 | |a 7P modell | ||
| 695 | |a adatgyűjtés | ||
| 695 | |a étkeztetés | ||
| 695 | |a fogyasztói magatartás | ||
| 695 | |a makrokörnyezet | ||
| 695 | |a marketing | ||
| 695 | |a marketinghelyzet | ||
| 695 | |a marketingtevékenység | ||
| 695 | |a mikrokörnyezet | ||
| 695 | |a SWOT-elemzés | ||
| 700 | 1 | |a Kovács Gergő |e ths | |
| 700 | 1 | |a Oravecz Titanilla Éva |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/41627/1/Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/41627/2/Nyilatkozat.pdf |z Dokumentum-elérés |