A sütőipar controlling ágazati sajátosságai és annak gyakorlata a Rádi Pékség Sütőipari Kft-nél
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | controlling folyamatmodell funkcionális felépítés mutatószámok sütőipar |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/42123 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg42123 | ||
| 005 | 20221111081320.0 | ||
| 008 | 221111suuuu hu o 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Zilahy Zsófia | |
| 245 | 1 | 2 | |a A sütőipar controlling ágazati sajátosságai és annak gyakorlata a Rádi Pékség Sütőipari Kft-nél |c Zilahy Zsófia |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a A szakdolgozat célja a magyarországi sütőipari termelőüzemek helyzetének szemléltetése, a Rádi Pékség Sütőipari Kft bemutatásán keresztül. A dolgozat vázát a vonatkozó szakirodalmi áttekintés mellett a vállalkozás ügyvezető igazgatójával, illetve a pénzügyi és controlling vezetőjével készített interjúk és a vállalatnál gyűjtött adatok adják. A választott téma aktualitását egyrészt a sütőiparban végbemenő jelentős változások, a rendszeresen megújuló felhasználói trendek, a kereskedelmi láncok elvárásai, a fokozott beruházás igény, a versenytársak jelentős száma és a magas munkaerő igény melletti jelentős munkaerőhiány adja. Másrészt az FMCG (Fast-Moving Consumer Goods, azaz a gyorsan forgó fogyasztási cikkek) szektorra, melyre általánosan is jellemzők a készletezési nehézségek, a rövid eltarthatósági idők és az alacsony árrés melletti magas értékesítési volumenek, az aktuális gazdasági helyzet jelentős hatást gyakorol. Dolgozatomban az új tipusú IGC Controlling folyamatmodellt alapul véve elemzem a vállalkozás tevékenységét, a célkijelölésre és a funkciós területek közötti folyamatgondolkodásra helyezve a hangsúlyt. A Rádi Pékség Kft-nél elsősorban a nem pénzügyi mutatókat vizsgálva tettem megállapításokat a célmeghatározás-tervezés-ellenőrzés körforgásának optimalizálása érdekében. | |
| 695 | |a controlling | ||
| 695 | |a folyamatmodell | ||
| 695 | |a funkcionális felépítés | ||
| 695 | |a mutatószámok | ||
| 695 | |a sütőipar | ||
| 700 | 1 | |a Kresalek Péter |e ths | |
| 700 | 1 | |a Németh Dr. Krisztina |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/42123/1/Szakdolgozat_Zilahy%20Zs%C3%B3fia.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/42123/2/Titkos%C3%ADt%C3%A1si%20k%C3%A9relem_Zilahy%20Zs%C3%B3fia.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/42123/3/SZTK_O_Zilahy_Zs%C3%B3fia.pdf |z Dokumentum-elérés |