„Mentes” vendéglátó rendezvények vizsgálata a gluténmentes diétát követők körében

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Szabó Panna
További közreműködők: Lugasi Dr. Andrea
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Csak a Mentes Kft
gluténmentes
rendezvény(ek)
rendezvényszervezés
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/42777
Leíró adatok
Kivonat:A gluténmentes életmód napjainkban egyre nagyobb teret nyer, és sokkal több ember fordul az egészségesebb táplálkozás felé és nem csak a tudatosság miatt, hanem mert kiderül, hogy ételallergiával küzdenek, ami a 21. században egyre több emberre jellemző. Ma már elengedhetetlen, hogy különböző rendezvényeken legyen olyan opció, amit az ételallergiákkal küzdők vagy diétázók számára tartanak fent, de ez az étkezés annyira ismertté vált, hogy már olyan rendezvényekkel is szembe kerülhetünk, ahol csak glutén és egyéb allergénektől mentes ételekkel és italokkal találkozhatunk. Ezek a típusú rendezvények pedig a leginkább biztonságosak azok számára, akik szigorúan tartott diétát követnek vagy cöliákiával küzdenek, itt keresztszennyeződés veszélye nélkül tudnak biztonságosan étkezni.