„Mentes” vendéglátó rendezvények vizsgálata a gluténmentes diétát követők körében
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | Csak a Mentes Kft gluténmentes rendezvény(ek) rendezvényszervezés vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/42777 |
Kivonat: | A gluténmentes életmód napjainkban egyre nagyobb teret nyer, és sokkal több ember fordul az egészségesebb táplálkozás felé és nem csak a tudatosság miatt, hanem mert kiderül, hogy ételallergiával küzdenek, ami a 21. században egyre több emberre jellemző. Ma már elengedhetetlen, hogy különböző rendezvényeken legyen olyan opció, amit az ételallergiákkal küzdők vagy diétázók számára tartanak fent, de ez az étkezés annyira ismertté vált, hogy már olyan rendezvényekkel is szembe kerülhetünk, ahol csak glutén és egyéb allergénektől mentes ételekkel és italokkal találkozhatunk. Ezek a típusú rendezvények pedig a leginkább biztonságosak azok számára, akik szigorúan tartott diétát követnek vagy cöliákiával küzdenek, itt keresztszennyeződés veszélye nélkül tudnak biztonságosan étkezni. |
---|