A Szekszárdi borvidék bemutatása a Bodri Pincészeten keresztül

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Ábel András
További közreműködők: Seregi Andrásné
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:bor
borászat
étterem
magyarországi borvidékek
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43031
Leíró adatok
Kivonat:A borkészítés több évezredes múltra tekint vissza. A különböző fajtájú szőlőlevekből készített alkoholos italok ez idő alatt számottevő helyet foglaltak el számtalan emberi kultúrában, és jelentős szerepét a XXI. században sem vesztette el. A nem kevés munka- és energia-befektetést igénylő nedű nélkül szinte elképzelhetetlenek lennének hétköznapjaink és sorsfordító pillanataink, legyenek azok boldogok, vagy szomorúak. A borkultúra eme tevékeny, gyakorlati kifejeződése saját családom történetét is nagyban befolyásolta már a XIX. század derekán élt felmenőimtől egészen dédapámig bezárólag. A családomban fennmaradt szőlőtermesztéshez és borkészítéshez kapcsolódó tárgyi és történeti emlékek jelentősen befolyásolták az én egyéni identitásomat is, amely - többek között - egy a múlt iránti különös érdeklődésben manifesztálódik saját családom és szűkebb pátriám irányába. A borászat iránti érdeklődésem tehát nem egy légből kapott, egyszeri fejezet az életemben.