A Szekszárdi borvidék bemutatása a Bodri Pincészeten keresztül
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | bor borászat étterem magyarországi borvidékek vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43031 |
| Kivonat: | A borkészítés több évezredes múltra tekint vissza. A különböző fajtájú szőlőlevekből készített alkoholos italok ez idő alatt számottevő helyet foglaltak el számtalan emberi kultúrában, és jelentős szerepét a XXI. században sem vesztette el. A nem kevés munka- és energia-befektetést igénylő nedű nélkül szinte elképzelhetetlenek lennének hétköznapjaink és sorsfordító pillanataink, legyenek azok boldogok, vagy szomorúak. A borkultúra eme tevékeny, gyakorlati kifejeződése saját családom történetét is nagyban befolyásolta már a XIX. század derekán élt felmenőimtől egészen dédapámig bezárólag. A családomban fennmaradt szőlőtermesztéshez és borkészítéshez kapcsolódó tárgyi és történeti emlékek jelentősen befolyásolták az én egyéni identitásomat is, amely - többek között - egy a múlt iránti különös érdeklődésben manifesztálódik saját családom és szűkebb pátriám irányába. A borászat iránti érdeklődésem tehát nem egy légből kapott, egyszeri fejezet az életemben. |
|---|