A Kökény és Fia Családi Borászat, valamint a Kunsági borvidék ismertetése és népszerűsítése
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | borászat borkultúra bormarketing Duna borrégió Kunsági borvidék |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43045 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg43045 | ||
005 | 20230317135353.0 | ||
008 | 230317suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Bakos Csenge | |
245 | 1 | 2 | |a A Kökény és Fia Családi Borászat, valamint a Kunsági borvidék ismertetése és népszerűsítése |c Bakos Csenge |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A Duna borrégió legismertebb borvidéke, a Kunsági borvidék, kiváló természeti adottságokkal rendelkezik a bortermelésre. Kiváló borászok készítenek kitűnő borokat ezen a vidéken. Az utóbbi években rengeteget fejlődött technológiailag, egyre több szakmai elismerésben részesülnek a Kunsági borászok, nemcsak hazánkban, de világszerte is. Ismertségét azonban beárnyékolja a múlt. A sok éven át tartó rossz minőségű borok, és a tény, hogy főként síkság, nagymértékben befolyásolták jövőjét. Az alföldi borokkal kapcsolatos előítéletek, manapság már szerencsére úgy tűnik, hogy kikoptak a köztudatból. Az emberek többsége nem is ismeri a homoki bor kifejezést, ezért nem is kapcsol hozzá semmilyen negatív előítéletet. A semleges vélemények megváltoztatása könnyebb, az emberek nyitottabbak és előítéletektől mentesek az új dolgok felé. Emiatt úgy gondolom, nem olyan rossz a Kunság helyzete, ezt növekvő ismertsége is bizonyítja. A megfelelő marketing stratégiával és egy kis idővel, az emberek felfedeznék ezt a borvidéket is. A borászatoknak is, manapság már többet kell nyújtaniuk a jó bornál, hogy az emberek számára ismertek legyenek. A Kökény és Fia Családi Borászat példáját követve, amelyik borászat megteheti, érdemes legalább éttermet működtetni, hogy egy minimum egynapos túra keretein belül is meglátogassák őket a vendégek. A szálláshely biztosítása a következő lépés, hiszen így már nemcsak az éttermekkel, de a környékbeli szálláshelyekkel is versenyre kelnek. Előnyük, maga a tény, hogy borászatok, hiszen egy borkedvelő inkább választ egy szálláshelyet és éttermet egy borászatnál, ahol minőségi borokat kóstolhat idilli környezetben. Ez az egyik legnagyobb erősségük az egyéb szolgáltatásokat kínáló borászatoknak. A Kunsági borvidék igazi fejlődéséhez valódi összefogásra lenne szükség. A borászok, a szakmai szervezetek és a rendezvényszervezők segítségével hiszem, hogy rövid idő alatt méltó helyére emelnék, ezt a kiváló szaletli borokat adó vidéket. A Kunsági borvidék, a hétköznapi borok királynője. Fontosságának felismerése elkerülhetetlen, hiszen a bor központi szerepet tölt be az életünkben, akár az ünnepekor, akár a hétköznapokban. | |
695 | |a borászat | ||
695 | |a borkultúra | ||
695 | |a bormarketing | ||
695 | |a Duna borrégió | ||
695 | |a Kunsági borvidék | ||
700 | 1 | |a Seregi Andrásné |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43045/1/A%20K%C3%B6k%C3%A9ny%20%C3%A9s%20Fia%20csal%C3%A1di%20bor%C3%A1szat%2C%20valamint%20a%20Kuns%C3%A1gi%20borvid%C3%A9k%20ismertet%C3%A9se%20%C3%A9s%20n%C3%A9pszer%C5%B1s%C3%ADt%C3%A9se.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43045/2/Bakos%20Csenge.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43045/3/Bakos%20Csenge%20szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20lap%20bels%C5%91.pdf |z Dokumentum-elérés |