A Kökény és Fia Családi Borászat, valamint a Kunsági borvidék ismertetése és népszerűsítése

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Bakos Csenge
További közreműködők: Seregi Andrásné
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:borászat
borkultúra
bormarketing
Duna borrégió
Kunsági borvidék
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43045

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg43045
005 20230317135353.0
008 230317suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Bakos Csenge 
245 1 2 |a A Kökény és Fia Családi Borászat, valamint a Kunsági borvidék ismertetése és népszerűsítése  |c Bakos Csenge  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A Duna borrégió legismertebb borvidéke, a Kunsági borvidék, kiváló természeti adottságokkal rendelkezik a bortermelésre. Kiváló borászok készítenek kitűnő borokat ezen a vidéken. Az utóbbi években rengeteget fejlődött technológiailag, egyre több szakmai elismerésben részesülnek a Kunsági borászok, nemcsak hazánkban, de világszerte is. Ismertségét azonban beárnyékolja a múlt. A sok éven át tartó rossz minőségű borok, és a tény, hogy főként síkság, nagymértékben befolyásolták jövőjét. Az alföldi borokkal kapcsolatos előítéletek, manapság már szerencsére úgy tűnik, hogy kikoptak a köztudatból. Az emberek többsége nem is ismeri a homoki bor kifejezést, ezért nem is kapcsol hozzá semmilyen negatív előítéletet. A semleges vélemények megváltoztatása könnyebb, az emberek nyitottabbak és előítéletektől mentesek az új dolgok felé. Emiatt úgy gondolom, nem olyan rossz a Kunság helyzete, ezt növekvő ismertsége is bizonyítja. A megfelelő marketing stratégiával és egy kis idővel, az emberek felfedeznék ezt a borvidéket is. A borászatoknak is, manapság már többet kell nyújtaniuk a jó bornál, hogy az emberek számára ismertek legyenek. A Kökény és Fia Családi Borászat példáját követve, amelyik borászat megteheti, érdemes legalább éttermet működtetni, hogy egy minimum egynapos túra keretein belül is meglátogassák őket a vendégek. A szálláshely biztosítása a következő lépés, hiszen így már nemcsak az éttermekkel, de a környékbeli szálláshelyekkel is versenyre kelnek. Előnyük, maga a tény, hogy borászatok, hiszen egy borkedvelő inkább választ egy szálláshelyet és éttermet egy borászatnál, ahol minőségi borokat kóstolhat idilli környezetben. Ez az egyik legnagyobb erősségük az egyéb szolgáltatásokat kínáló borászatoknak. A Kunsági borvidék igazi fejlődéséhez valódi összefogásra lenne szükség. A borászok, a szakmai szervezetek és a rendezvényszervezők segítségével hiszem, hogy rövid idő alatt méltó helyére emelnék, ezt a kiváló szaletli borokat adó vidéket. A Kunsági borvidék, a hétköznapi borok királynője. Fontosságának felismerése elkerülhetetlen, hiszen a bor központi szerepet tölt be az életünkben, akár az ünnepekor, akár a hétköznapokban. 
695 |a borászat 
695 |a borkultúra 
695 |a bormarketing 
695 |a Duna borrégió 
695 |a Kunsági borvidék 
700 1 |a Seregi Andrásné  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43045/1/A%20K%C3%B6k%C3%A9ny%20%C3%A9s%20Fia%20csal%C3%A1di%20bor%C3%A1szat%2C%20valamint%20a%20Kuns%C3%A1gi%20borvid%C3%A9k%20ismertet%C3%A9se%20%C3%A9s%20n%C3%A9pszer%C5%B1s%C3%ADt%C3%A9se.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43045/2/Bakos%20Csenge.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43045/3/Bakos%20Csenge%20szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20lap%20bels%C5%91.pdf  |z Dokumentum-elérés