Higiéniai szabályok betartásának vizsgálata vendéglátói egység esetében
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | étterem higiénia koronavírus-járvány (COVID-19) vendéglátás vendéglátóipar |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43097 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg43097 | ||
005 | 20230317151206.0 | ||
008 | 230317suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Chami Fatime | |
245 | 1 | 0 | |a Higiéniai szabályok betartásának vizsgálata vendéglátói egység esetében |c Chami Fatime |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A vendéglátás speciális eleme az étel és italkínálat struktúrájának kialakítása, amely a modern kor igényeihez alkalmazkodva egyre komolyabb odafigyelést, a higiéniai szabályok szigorú és következetes betartását várja el az ágazat szereplői részéről. A nemzetközi és nemzeti szabványok, előírások rendszerének alapvető célja a fogyasztók, a vendégek egészségének védelme, a biztonságos és kulturált körülmények között történő előállítási folyamatok, illetve a fogyasztás higiénés körülményeinek biztosítása. Munkám során a vendéglátás aktuális trendjeinek ismertetését követően bemutatom a hazai és nemzetközi jogszabályi környezet és törvényi háttér meghatározó tényezőit. Napjaink szinte minden embert érintő aktualitása, a COVID- 19 koronavírus járvány további hangsúlyt ad a higiénia folyamatos fejlesztésére irányuló törekvéseknek, alátámasztja azok szükségszerűségét. Dolgozatom második szakaszában a pandémia vendéglátás ágazatra gyakorolt hatását vizsgálom a rendelkezésre álló statisztikai adatok ismertetésén és elemzésén keresztül. A vendéglátás folyamatainak higiéniai követelményeinek bemutatását követően rávilágítok azokra a specifikumokra, amelyek a világjárvány miatt, illetve annak hatására változásokat idéztek elő a folyamatokban. Önálló gyakorlati kutatás keretén belül vizsgálom, hogy a vendéglátás szektor szereplői körében milyen attitűdök és vélemények alakultak ki a személyi higiéniával kapcsolatos elvárások terén. Vizsgálom továbbá, hogy az egységeket működtetők milyen óvintézkedéseket vezettek be, vagy terveznek bevezetni annak érdekében, hogy a fogyasztók, vendégek egészsége és biztonsága tovább növekedjen. A gyakorlati kutatás keretén belül önálló kérdőíves megkérdezéssel keresem meg az ágazat potenciális fogyasztóit, amelynek során az ő aspektusaikat veszem górcső alá. Vizsgálom, milyen higiéniai és élelmiszerbiztonsági elvárásokkal lennének elégedettek a közeljövőben, illetve milyen intézkedésekben bízva látják azok megvalósulását a járvány leküzdését követő időszak során. | |
695 | |a étterem | ||
695 | |a higiénia | ||
695 | |a koronavírus-járvány (COVID-19) | ||
695 | |a vendéglátás | ||
695 | |a vendéglátóipar | ||
700 | 1 | |a Magyarné Dr. Horváth Kinga |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43097/1/Higi%C3%A9niai%20szab%C3%A1lyok%20betart%C3%A1s%C3%A1nak%20vizsg%C3%A1lata%20vend%C3%A9gl%C3%A1t%C3%B3i%20egys%C3%A9g%20eset%C3%A9ben.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43097/2/Szakdolgozat%20Chami%20Fatime_felt%C3%B6lt.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43097/3/Chami%20Fatime%20k%C3%BCls%C5%91%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C3%A9s.pdf |z Dokumentum-elérés |