Sör és étel, sörvacsorák
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | Dreher interjú sör söripar sörtermelés sörvacsora |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43115 |
Abstract: | A sörvacsorák a Dreherben előre meghirdetett időpontokban kerülnek megrendezésre és a részvételhez előre kell jelentkezni. A Dreher Sörgyárak Zrt. sörvacsorái olyan rendszeresen események, amelyek határozatlan időközönként kerülnek megrendezésre. A sörvacsorák minden esetben meg vannak hirdetve, és a Dreher honlapján lehet rájuk jelentkezni. A megengedett legmagasabb létszám általában 40 fő körül mozog. A létszámot egyfelől a vendéglátó tér korlátozza, hiszen a sörvacsorák a teljeskörűen felújított (1995-2002), Zsolnay csempékkel díszített Dreher Étteremben kerülnek megrendezésre. A másik korlátozó tényező a sörvacsora előtti gyárlátogatás – ahol a tapasztalat szerint maximum ennyi fő az ideális –, ami egy nagyjából negyven perces túra a sörgyáron belül. Itt a felújított régi főző épületben a vendégek betekintést nyerhetnek a Dreher Sörgyárak Zrt. történetébe, illetve a sörfőzés rejtelmeibe. Ezután a vendégek megérkeznek az étterembe, ahol Lenk Zsolt és Vásárhelyi István köszönti őket, majd elkezdődik a varázslat, maga a sörvacsora. Itt a gasztronómiai élmények mellett nagy hangsúlyt kap az is, hogy a résztvevők verbálisan és esztétikailag is maradandó élményben részesüljenek, hiszen az ételek és a hely impozánsága mellett a szakértői csapat szóban is egy külön utazásra viszi magával a kedves vendégeket. |
---|