Hozzáadott cukortól mentes termékek jellemzői és gyártói attitűdök vizsgálata

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Mészáros Brigitta
Other Authors: Soós Dr. Gabriella
Format: Thesis
Kulcsszavak:cukorbetegség
cukormentes
diéta
gyártói attitűd
hozzáadott cukormentes
inzulinrezisztencia
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43257
Description
Abstract:Szakdolgozatom célja a hozzáadott cukortól mentes termékek jellemzőinek bemutatása és a hozzájuk kapcsolódó gyártói attitűdök felmérése volt. Ezek a speciális termékek az elmúlt néhány évben robbanásszerűen kezdtek el megjelenni a piacon, melynek oka az egyre több szénhidrát-anyagcserezavarban érintett diagnosztizálása és az egészségtudatos fogyasztók számának növekedése. Szekunder kutatásomban a termékek szabályozásának jogi kereteivel, jellemzőinek ismertetésével, illetve a cukorfogyasztás trendjével foglalkoztam. Kutatási kérdésem a fogyasztói igények felmérésére és a marketing tevékenységekre vonatkozott. Primer kutatásomban gyártói interjúkat készítettem, melyben a termékekkel kapcsolatos attitűdöket mértem fel.