Zöld utak a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Molnár Leila
További közreműködők: Lovasné Avató Judit
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fenntartható fenntarthatóság
fenntartható fogyasztás
fenntartható vendéglátás
fenntarthatóság
környezettudatos fogyasztás
környezettudatos vendéglátás
környezettudatosság
környezetvédelem
zöld vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43278

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg43278
005 20230318153640.0
008 230318suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Molnár Leila 
245 1 0 |a Zöld utak a vendéglátásban  |c Molnár Leila  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Dolgozatom fő témája a fenntartható vendéglátás, valamint az ehhez való vendéglátói és fogyasztói hozzáállás.Kutatásom célja, hogy felmérje, milyen módszereket alkalmaznak a vendéglátóhelyek a fenntartható működés érdekében, illetve, hogy gazdasági szempontból megéri-e fenntarthatóan működniük. Célom továbbá feltérképezni, hogy a fogyasztók hogyan viszonyulnak a fenntartható vendéglátáshoz a választásuk során, és hogy hajlandóságot mutatnak-e többet fizetni egy fenntartható, környezetbarát termékért/szolgáltatásért. Kutatásom során kvantitatív primer kutatással (online kérdőív) mértem fel a fogyasztói szokásokat, attitűdöt, és kvalitatív primer kutatással (mélyinterjú) a vendéglátói hozzáállást és tapasztalatokat. A dolgozatomban ezen kívül bemutatom a fenntarthatóságot általában, a vendéglátás áruforgalmi folyamatában felmerülő fenntarthatósági problémákat és ezek lehetséges megoldásait, törvényi és hatósági szabályozásokat, melyek elősegítik a fenntartható működést, valamint a külföldi és hazai vendéglátói \"zöld mozgalom\" meghatározó szereplőit. A kutatásom során arra a következtetésre jutottam, hogy a vezetők, valamint a fogyasztók is inkább a gazdasági szempontokat helyezik előtérbe a fenntarthatósággal szemben, és mivel a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat költségesebbnek tartják, ezek általában nem élveznek prioritást sem a választás, sem a munkaszervezés és vezetés során. Azonban mind fogyasztói, mind vendéglátói szemszögből nézve egyre nagyobb a nyitottság, megfelelő gazdasági körülmények között még inkább érvényesülhet a fenntarthatóság. 
695 |a fenntartható fenntarthatóság 
695 |a fenntartható fogyasztás 
695 |a fenntartható vendéglátás 
695 |a fenntarthatóság 
695 |a környezettudatos fogyasztás 
695 |a környezettudatos vendéglátás 
695 |a környezettudatosság 
695 |a környezetvédelem 
695 |a zöld vendéglátás 
700 1 |a Lovasné Avató Judit  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43278/1/Z%C3%B6ld%20utak%20a%20vend%C3%A9gl%C3%A1t%C3%A1sban_Moln%C3%A1r%20Leila_GUXS8W.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43278/2/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20lap_bels%C5%91%20b%C3%ADr%C3%A1l%C3%B3_2022%20Moln%C3%A1r%20Leila.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43278/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20lapMoln%C3%A1rBGE.pdf  |z Dokumentum-elérés