Ételallergiák és ételintoleranciák a szállodai vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kőrösparti Anna
További közreműködők: Lugasi Dr. Andrea
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:akadálymentes
ételallergia
ételintolerancia
oktatás
szállodai vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43312
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom a szállodai vendéglátásban dolgozó alkalmazottak képzettségét, informáltságát vizsgálja az ételallergiák, illetve ételintoleranciák terén. A dolgozat hozzájárul ahhoz, hogy átfogóbb képet kapjuk a Magyarországon, szállodai vendéglátás területén dolgozók attitűdjéről, tudásáról a témával kapcsolatban. Kérdőíves kutatás segítségével felmértem az adott területen dolgozók ismereteit, problémáit a témával kapcsolatban. Valamint egy kisebb, 5 főt magába foglaló csoportnak rövid képzést tartottam az ételallergiákkal, illetve ételintoleranciákkal kapcsolatos tudnivalókról, hogy felmérjem mennyire bizonyul hasznosnak egy ilyen jellegű oktatás. A dolgozatban kiderül, hogy az ételallergiákkal és ételintoleranciákkal kapcsolatos képzésre a szállodai vendéglátás területén nagy szükség van. Gyakran nincsenek tisztában az alapvető, vagy minimális háttértudást igénylő információkkal. Kiemelten fontosnak tartom, hogy a szolgáltatók felkészülten álljanak az orvosi utasításra speciális étrendek igénylő vendégekhez, mivel számuk sajnálatos módon folyamatosan nő.