Figula és Konyári borászat bemutatása, összehasonlítása és kapcsolatuk a helyi turizmussal

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Sörös Maja
További közreműködők: Sóvári Katalin
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Balaton
borturizmus
borvidékek
Figula borászat
Konyári borászat
turizmusfejlesztés
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43408
Leíró adatok
Kivonat:Régóta készítenek bort a Balaton környékén, hiszen különleges a régió, egyedi talaja és klímája miatt. Napjainkban egyre nagyobb a borok iránti érdeklődés. Az elmúlt korlátozott időszak után, nagymértékben megnőtt az utazók száma. A pincészetek látogatására nőttek az igények. A fogyasztók nem csak a kóstolásra kíváncsiak, hanem a borok készítésének háttér ismeretére is. „A bor az a speciális termék, amely mind a helyi kézműves kultúra, mind a tömegkultúra, illetve a magaskultúra része, termelőinek és fogyasztóinak köszönhetően\" Várhelyi Tamás