Figula és Konyári borászat bemutatása, összehasonlítása és kapcsolatuk a helyi turizmussal
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | Balaton borturizmus borvidékek Figula borászat Konyári borászat turizmusfejlesztés |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43408 |
| Kivonat: | Régóta készítenek bort a Balaton környékén, hiszen különleges a régió, egyedi talaja és klímája miatt. Napjainkban egyre nagyobb a borok iránti érdeklődés. Az elmúlt korlátozott időszak után, nagymértékben megnőtt az utazók száma. A pincészetek látogatására nőttek az igények. A fogyasztók nem csak a kóstolásra kíváncsiak, hanem a borok készítésének háttér ismeretére is. „A bor az a speciális termék, amely mind a helyi kézműves kultúra, mind a tömegkultúra, illetve a magaskultúra része, termelőinek és fogyasztóinak köszönhetően\" Várhelyi Tamás |
|---|