Hagyományos vagy újhullámos? - A hazai desszert trendek vizsgálata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Pető Dóra
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:cukrászat
cukrászdai szokások
desszert trendek
hazai cukrászdák
magyar cukrászmesterek
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43429
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatom elsődleges célja az volt, hogy felmérjem hol tart manapság a magyar cukrászat, a jelenlegi kínálat és trendek feltérképezése révén. Viszont ahhoz, hogy megértsük a jelent, ismernünk kell a múltunkat, ezért az újhullámos sütemények előtt visszatekintettem a hagyományos desszertek kialakulására, illetve a neves cukrászdák, dinasztiák történetére. Ezután áttértem az általam ismert desszert trendekre, majd folytatva a jelenlegi hazai cukrászat megismerését, bemutattam Magyarország neves, elismert cukrászdáit és cukrászmestereit. Továbbá felmértem az igényeket és véleményeket a meglévő kínálatról a fogyasztók körében.