Craft sörök hatása a vendéglátásra, budapesti fiatal felnőttek körében

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Ordasi Dénes
Other Authors: Csulak Gergely
Format: Thesis
Kulcsszavak:élelmiszerfogyasztás
étterem
sör
söripar
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43438

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg43438
005 20230319182323.0
008 230319suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Ordasi Dénes 
245 1 0 |a Craft sörök hatása a vendéglátásra, budapesti fiatal felnőttek körében  |c Ordasi Dénes  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Dolgozatomban a sör történelmét, fogyasztási szokásait kutattam széleskörben, majd ezt szűkítettem Magyarországra, a kézműves sörökre és végső soron a kézműves söröket forgalmazó vendéglátóegységekre. A legfontosabb kutatási kérdésem, hogy hogyan lehetne még több étterembe bevezetni a craft söröket Miért nem történt ez még meg, mi az ami hátráltatja a kisüzemi sörök terjedését Ezeket a kérdéseket szekunder kutatással hazai szakirodalom elemzésével kezdtem feltárni. A sör világi történelme után, Magyarország sörtörténelmét vizsgáltam, majd a sör és kézműves sör piacot. Nem kaptam váratlan eredményt Magyarországon számottevő a sör fogyasztás, és évszázadokkal ezelőttre nyúlik vissza egészen a honfoglalásig. Ezt követően primer kutatással vizsgáltam tovább a fent említett kérdéseket. Először egy online kérdőívet készítettem, ami feltárta a keresleti oldalt, majd egy mélyinterjút a Beerstro 14 üzletvezetőjével. Mindkettő esetben azt az eredményt kaptam, hogy érdemes hazánkban craft sörre foglalkozni, ugyanis piaca évről évre növekszik. Kereslet a budapesti fiatal felnőttek felől és a külföldi turisták felől egyaránt tapasztalható, a kínálat azonban még nem zárkózott fel e mellé. Számos kisüzem működik Magyarországon ezekből 30-at vizsgáltam, és mind a 30 ígéretesnek bizonyult, legtöbb közölük az elmúlt években növelni tudta adózott eredményét. Ez alapján érdemes őket forgalmazni. Végül összegzéssel, következtetésekkel, javaslatokkal zártam dolgozatomat. 
695 |a élelmiszerfogyasztás 
695 |a étterem 
695 |a sör 
695 |a söripar 
695 |a vendéglátás 
700 1 |a Csulak Gergely  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43438/1/Ordasi_D%C3%A9nes_Szakdolgozat.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43438/2/Ordasi%20D%C3%A9nes%20opponensi%20b%C3%ADr%C3%A1lat%20Adorj%C3%A1n%20Kriszti%C3%A1n.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43438/3/Ordasi%20D%C3%A9nes_Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20lap_bels%C5%91%20b%C3%ADr%C3%A1l%C3%B3_Csulak.pdf  |z Dokumentum-elérés