Craft sörök hatása a vendéglátásra, budapesti fiatal felnőttek körében
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | élelmiszerfogyasztás étterem sör söripar vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43438 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg43438 | ||
005 | 20230319182323.0 | ||
008 | 230319suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Ordasi Dénes | |
245 | 1 | 0 | |a Craft sörök hatása a vendéglátásra, budapesti fiatal felnőttek körében |c Ordasi Dénes |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Dolgozatomban a sör történelmét, fogyasztási szokásait kutattam széleskörben, majd ezt szűkítettem Magyarországra, a kézműves sörökre és végső soron a kézműves söröket forgalmazó vendéglátóegységekre. A legfontosabb kutatási kérdésem, hogy hogyan lehetne még több étterembe bevezetni a craft söröket Miért nem történt ez még meg, mi az ami hátráltatja a kisüzemi sörök terjedését Ezeket a kérdéseket szekunder kutatással hazai szakirodalom elemzésével kezdtem feltárni. A sör világi történelme után, Magyarország sörtörténelmét vizsgáltam, majd a sör és kézműves sör piacot. Nem kaptam váratlan eredményt Magyarországon számottevő a sör fogyasztás, és évszázadokkal ezelőttre nyúlik vissza egészen a honfoglalásig. Ezt követően primer kutatással vizsgáltam tovább a fent említett kérdéseket. Először egy online kérdőívet készítettem, ami feltárta a keresleti oldalt, majd egy mélyinterjút a Beerstro 14 üzletvezetőjével. Mindkettő esetben azt az eredményt kaptam, hogy érdemes hazánkban craft sörre foglalkozni, ugyanis piaca évről évre növekszik. Kereslet a budapesti fiatal felnőttek felől és a külföldi turisták felől egyaránt tapasztalható, a kínálat azonban még nem zárkózott fel e mellé. Számos kisüzem működik Magyarországon ezekből 30-at vizsgáltam, és mind a 30 ígéretesnek bizonyult, legtöbb közölük az elmúlt években növelni tudta adózott eredményét. Ez alapján érdemes őket forgalmazni. Végül összegzéssel, következtetésekkel, javaslatokkal zártam dolgozatomat. | |
695 | |a élelmiszerfogyasztás | ||
695 | |a étterem | ||
695 | |a sör | ||
695 | |a söripar | ||
695 | |a vendéglátás | ||
700 | 1 | |a Csulak Gergely |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43438/1/Ordasi_D%C3%A9nes_Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43438/2/Ordasi%20D%C3%A9nes%20opponensi%20b%C3%ADr%C3%A1lat%20Adorj%C3%A1n%20Kriszti%C3%A1n.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43438/3/Ordasi%20D%C3%A9nes_Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20lap_bels%C5%91%20b%C3%ADr%C3%A1l%C3%B3_Csulak.pdf |z Dokumentum-elérés |