Fenntarthatóság és fenntartható vendéglátás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Nagy Balázs József
További közreműködők: Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Brundtland jelentés
Felelős Gasztrohős Alapítvány
fenntartható vendéglátás
fenntarthatóság
Herman Daly
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43496

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg43496
005 20230319182448.0
008 230319suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Nagy Balázs József 
245 1 0 |a Fenntarthatóság és fenntartható vendéglátás  |c Nagy Balázs József  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Szakdolgozatom témája elsősorban a fenntarthatóság és a fenntartható vendéglátás. A fenntarthatóság önmagában is egy kulcsfontosságú tényező a gazdaságban, azon belül is a vendéglátásban. A fenntarthatóság egy fontos globális kihívás, amelyet fenntartható fejlődési célokkal nem csak szinten tartani, hanem akár fejleszteni is lehet. A fenntarthatóság három legfontosabb alappillére, a környezet, a gazdaság és a társadalom. A fejlődéshez ennek a három pillérnek együtt kell fejlődnie, egymásra gyakorolt hatását figyelembe vennie. A gazdaságon belül a vendéglátásnak is jelentős szerepe van fenntarthatósági szempontból. Kutatásomba olyan éttermeket, és vendéglátó egységeket szeretnék felkeresni, ahol egyértelműen fellelhető az ökológiai lábnyom tudatos csökkentése. Mivel egy igen komolyan szegmentált piacról van szó, szeretnék már jól működő, forgalmas éttermek mellett, kevésbé hírhedt, akár minimális repertoárral rendelkező vendéglátó egységeket is felkeresni. Szeretnék összképet kapni arról, hogy a szegmentáltság egyenesen arányos-e azzal, hogy a miképp működik egy vendéglátó egység, milyen tudatos fenntarthatósági törekvéseik vannak. K A piackutatásom célja, hogy több szempont alapján vizsgáljak meg néhány hazai vendéglátóegységet, és fókuszba helyezzem azt a feltevést, hogy rengeteg helyesen elvégzett cselekedet, és tudatosság áll annak a hátterében, hogy egy vendéglátóhely fenntartható legyen, és a környezetre gyakorolt hatását is minimálisra tudja csökkenteni. Kíváncsi vagyok, hogy a piac szegmentáltsága összefüggésben van-e azzal, hogy mennyire tudatosak a vendéglátóipari egységek illetékes emberei. Személy szerint régóta foglalkoztat ez a témakör, mivel a tanulmányaim jelenleg szorosan kapcsolódnak a vendéglátáshoz és olyan területen szeretnék a későbbiek folyamán is elhelyezkedni, ahol a vezetők felelősségteljesek és tudatosak a fenntarthatósági kérdésekben. Fontos kérdések, mivel a jelenbeli cselekedeteinkkel kihatással vagyunk a jövőnkre is. 
695 |a Brundtland jelentés 
695 |a Felelős Gasztrohős Alapítvány 
695 |a fenntartható vendéglátás 
695 |a fenntarthatóság 
695 |a Herman Daly 
700 1 |a Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43496/1/Fenntarthat%C3%B3s%C3%A1g%20%C3%A9s%20fenntarthat%C3%B3%20vend%C3%A9gl%C3%A1t%C3%A1s%20%28Nagy%20Bal%C3%A1zs%20J%C3%B3zsef%29.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43496/2/Nagy_Bal%C3%A1zs_J%C3%B3zsef_b%C3%ADr%C3%A1lat.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43496/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91_NagyBJ_rendezv.pdf  |z Dokumentum-elérés