Veganizmus a cukrászatban – Divat, vagy tudomány a vegán étrend?
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | életmód étterem fűszernövények gyümölcsök kutatás vendéglátás zöldség |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43512 |
Abstract: | Szakdolgozatom célja, hogy bemutassam a vegán életmódot, kialakulását, a vegetáriánus és vegán közti különbségeket. Megvizsgálom ennek előnyeit, hátrányait, ezzel segítve azoknak, akik kevésbé jártasak ebben a témában. Felmérem az emberek tájékozottságát, illetve érdeklődését/érdektelenségét. Ezen kívül kitérek a vegán élelmiszerekre, alapanyagokra, majd utánajárok a Budapesti kínálatnak, lehetőségeknek a vegán emberek számára. Mindemellett a vegán desszertekre is szeretnék kitérni, hogy milyen alapanyagokból készülhetnek, milyen helyettesítőket használnak és hogy ezek valóban finomak-e. Bemutatok néhány hagyományos desszertet vegán módon elkészítve. Dolgozatomban megvizsgálom, hogy a veganizmusnak milyen környezetvédelmi és fenntartható eszméi vannak, illetve a húsfogyasztásnak milyen hatása van a környezetre nézve. Dolgozatomban annak is utánajárok, hogy az életmódnak milyen egészségre gyakorolt hatásai vannak és a vegyes táplálkozás, vagy húsfogyasztás mennyire káros a szervezet számára. |
---|