A fenntartható vendéglátás és a zöldmarketing
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | fenntartható interjú marketing vendéglátás Zöldmarketing |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43521 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg43521 | ||
005 | 20230319182539.0 | ||
008 | 230319suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Pethe Bernadett | |
245 | 1 | 2 | |a A fenntartható vendéglátás és a zöldmarketing |c Pethe Bernadett |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a ABSZTRAKT Ebben a kutatásban a fenntartható vendéglátást több szempontból vizsgálom. Az irodalmi áttekintés először a fenntarthatóság általános fogalmát elemzi, bemutatva a legfőbb mérőszámokat és alapelveket. Majd ez a téma szűkül a vendéglátás fenntarthatóságára és a szabályozó környezetre. A fenntarthatóság és a fenntartható vendéglátás alapvető fogalmainak tanulmányozását követően a zöldmarketing definíciójára, fejlődésére, marketingstratégiájára és a zöldmarketing-mix elemeire helyezem a hangsúlyt. A zöldmarketing áttekintését a fenntartható vendéglátás marketingszempontjainak elemzése követi, amit egy kérdőív és egy mélyinterjú egészít ki. A kérdőív kiértékelésekor korrelációs számításokkal vizsgáltam az egyes kérdésekre kapott válaszok közötti összefüggést, átlagszámítással határoztam meg a középértékeket és százalékos megoszlásokat elemeztem a fogyasztói magatartás megértése érdekében. Ezen módszerekkel meghatározásra került a fenntartható vendéglátás célcsoportja, a fenntarthatóság fontossági szempontjainak és a megadott jellemzőknek (nem, kor, jövedelem) az összefüggései és a válaszadók fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretei. Szemléltetésre többféle diagramot (kör, vonal, oszlop) és táblázatokat készítettem. Az interjúalanyom Kiss-Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője volt. A segítségével feltártam az alapítvány és a fenntartható vendéglátóhelyek marketingstratégiáját. Beszéltem vele a Gasztrohős és a fenntartható éttermek célközönségéről, alkalmazott marketingstratégiákról és trendekről. A kutatás elvégzésével választ kaptam fenntarthatóság célközönségével kapcsolatos kérdéseimre, a közösségi média használatra és a vendéglátóhelyek, illetve a Felelős Gasztrohős Alapítvány marketingkommunikációs stratégiájára. | |
695 | |a fenntartható | ||
695 | |a interjú | ||
695 | |a marketing | ||
695 | |a vendéglátás | ||
695 | |a Zöldmarketing | ||
700 | 1 | |a Lovasné Avató Judit |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43521/1/A%20fenntarthat%C3%B3%20vend%C3%A9gl%C3%A1t%C3%A1s%20%C3%A9s%20a%20z%C3%B6ldmarketing.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43521/2/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20lap%20BELS%C5%90%20%C3%BAj_1%20Pethe%20Bernadett.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43521/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20lap%20K%C3%9CLS%C5%90pethe.pdf |z Dokumentum-elérés |