Rendezvényszervezés bemutatása egy kisvendéglő tevékenységén keresztül

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Gulyás Gréta
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Kulcsszavak:étterem
rendezvényszervezés
SWOT-elemzés
vendéglátás
versenytársak
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43538
Leíró adatok
Kivonat:Projektmunkámban a rendezvényszervező munkát, rendezvények típusait, illetve a szervezés folyamatát mutatom be, valamint a gyakorlati helyem tevékenységét.A rendezvényszervezés egy kifejezetten összetett szakma, melyhez szorosan kapcsolódnak a gazdaság kiemelkedően fontos ágazatai, mint a turizmus és a vendéglátás. Ebben a szakmában az egyik legfontosabb és legnehezebb feladat együttműködni más cégekkel, szolgáltatókkal, a megbízókkal és a szervezőtársakkal egyaránt, eközben elérni a vendégek elégedettségét. Az utóbbi évek során a járvány miatt azt gondolhatnánk, hogy visszaesett ez a szakma iránti kereslet, pedig valójában az elmúlt három évben évi 7-10%-kal növekszik a konferenciaés rendezvényszervezők száma Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal szerint. Projektmunkám témája kiválasztásakor elsődleges szempontnak tartottam, hogy olyat válasszak, ami valóban közel áll a szívemhez, szívesen olvasok róla és végzem a kutatómunkám ezzel kapcsolatban. Emiatt esett a választásom a rendezvények témakörre, mert mindig is érdekelt, hogyan zajlik egyes események megszervezése. A rendezvények története több ezer évre nyúlik vissza, a mai világban pedig már mindenhol jelen vannak az üzletitől a szórakoztató célú eseményekig, ezért tartom érdekesnek ezt a témát.