Cserépből az asztalra

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Varga Beáta
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Csírák
Ehető virágok
Gasztronómiai trendek
Mikrozöld növények
tálalás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43585
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom a különféle ehető virágok, csírák és mikrozöld növények történetét és a gasztronómiában való megjelenését, illetve felhasználási módjait mutatja be. Kiemelt figyelmet fordít, ezen növények étteremekben és rendezvényeken való esetleges fellelhetőségéről. Az egyik legfontosabb kérdés, melyre választ kerestem, hogy a gasztronómiában, milyen szerepet töltenek be a különböző növények. Továbbá mennyire van igény az ehető virágokra és mikrozöldekre a vendéglátásban. A kutatás összetettségét és sikerességét mélyinterjúk (séfekkel és kertészekkel) és online kérdőív kitöltése segítette.