Cserépből az asztalra
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | Csírák Ehető virágok Gasztronómiai trendek Mikrozöld növények tálalás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43585 |
| Kivonat: | Szakdolgozatom a különféle ehető virágok, csírák és mikrozöld növények történetét és a gasztronómiában való megjelenését, illetve felhasználási módjait mutatja be. Kiemelt figyelmet fordít, ezen növények étteremekben és rendezvényeken való esetleges fellelhetőségéről. Az egyik legfontosabb kérdés, melyre választ kerestem, hogy a gasztronómiában, milyen szerepet töltenek be a különböző növények. Továbbá mennyire van igény az ehető virágokra és mikrozöldekre a vendéglátásban. A kutatás összetettségét és sikerességét mélyinterjúk (séfekkel és kertészekkel) és online kérdőív kitöltése segítette. |
|---|