A gasztroműsorok hatása a fine diningra
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | fine dining főzőműsor gasztronómia televíziós műsor vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43651 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg43651 | ||
005 | 20230323152702.0 | ||
008 | 230323suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Popp Péter | |
245 | 1 | 2 | |a A gasztroműsorok hatása a fine diningra |c Popp Péter |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Kutatásom célja feltárni a főzőműsorok fine dining szereplőire gyakorolt hatásait keresleti és kínálati oldalról egyaránt. Dolgozatom a hazai fine dining jelenkorunkban helytálló fogalmi meghatározását is körüljárja. Célkitűzéseim elérése érdekében a fine dining keresleti oldalát a kérdőív, míg kínálati oldalát az interjú eszközével vizsgáltam, utóbbihoz négy fiatal, a szakmájában már elismert szakembert választottam. Munkámban a televíziós főzőműsorok és a fine dining kapcsolata mellett azok átfogó történeti áttekintése is megtörténik, jellemzően hazánk perspektívájából. Kutatásom során arra a következtetésre jutottam, hogy a főzőműsorok hatása a kínálati oldalon a szakmát tanulók esetében az alázatuk csökkenésében, míg a szakembereknél legfőképpen ihletmerítéseikben és érdeklődéseikben mutatkozik meg. A keresleti oldalon pedig a nézők új alapanyagokhoz és konyhatechnológiákhoz, illetve más nemzetek konyháinak ételeihez való hozzáállásának pozitív változásában tapasztalható. Bár bebizonyosodott, hogy a műsorok nagyobb közönséghez juttatják el a főzést, illetve annak esztétikai élményét, az ilyen tartalmakat fogyasztók mégsem ismerik nagyobb arányban a fine dining fogalmát, ellentétben azokkal, akik már legalább egyszer testközelből megtapasztalták azt. | |
695 | |a fine dining | ||
695 | |a főzőműsor | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a televíziós műsor | ||
695 | |a vendéglátás | ||
700 | 1 | |a Csulak Gergely |e ths | |
700 | 1 | |a Magyar Dr. Norbert |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43651/1/Popp%20P%C3%A9ter_A%20gasztrom%C5%B1sorok%20hat%C3%A1sa%20a%20fine%20diningra.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43651/2/Popp%20P%C3%A9ter_rez%C3%BCm%C3%A9.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43651/3/Popp_P%C3%A9ter_KVIK_FFZs.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43651/4/Popp_P%C3%A9ter_KVIK_LV.pdf |z Dokumentum-elérés |