A gasztroműsorok hatása a fine diningra

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Popp Péter
További közreműködők: Csulak Gergely
Magyar Dr. Norbert
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fine dining
főzőműsor
gasztronómia
televíziós műsor
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43651

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg43651
005 20230323152702.0
008 230323suuuu hu o 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Popp Péter 
245 1 2 |a A gasztroműsorok hatása a fine diningra  |c Popp Péter  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Kutatásom célja feltárni a főzőműsorok fine dining szereplőire gyakorolt hatásait keresleti és kínálati oldalról egyaránt. Dolgozatom a hazai fine dining jelenkorunkban helytálló fogalmi meghatározását is körüljárja. Célkitűzéseim elérése érdekében a fine dining keresleti oldalát a kérdőív, míg kínálati oldalát az interjú eszközével vizsgáltam, utóbbihoz négy fiatal, a szakmájában már elismert szakembert választottam. Munkámban a televíziós főzőműsorok és a fine dining kapcsolata mellett azok átfogó történeti áttekintése is megtörténik, jellemzően hazánk perspektívájából. Kutatásom során arra a következtetésre jutottam, hogy a főzőműsorok hatása a kínálati oldalon a szakmát tanulók esetében az alázatuk csökkenésében, míg a szakembereknél legfőképpen ihletmerítéseikben és érdeklődéseikben mutatkozik meg. A keresleti oldalon pedig a nézők új alapanyagokhoz és konyhatechnológiákhoz, illetve más nemzetek konyháinak ételeihez való hozzáállásának pozitív változásában tapasztalható. Bár bebizonyosodott, hogy a műsorok nagyobb közönséghez juttatják el a főzést, illetve annak esztétikai élményét, az ilyen tartalmakat fogyasztók mégsem ismerik nagyobb arányban a fine dining fogalmát, ellentétben azokkal, akik már legalább egyszer testközelből megtapasztalták azt. 
695 |a fine dining 
695 |a főzőműsor 
695 |a gasztronómia 
695 |a televíziós műsor 
695 |a vendéglátás 
700 1 |a Csulak Gergely  |e ths 
700 1 |a Magyar Dr. Norbert  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43651/1/Popp%20P%C3%A9ter_A%20gasztrom%C5%B1sorok%20hat%C3%A1sa%20a%20fine%20diningra.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43651/2/Popp%20P%C3%A9ter_rez%C3%BCm%C3%A9.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43651/3/Popp_P%C3%A9ter_KVIK_FFZs.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/43651/4/Popp_P%C3%A9ter_KVIK_LV.pdf  |z Dokumentum-elérés