Toborzás-kiválasztás változása a COVID19 járvány hatására egy FMCG szektorban működő multinacionális vállalatnál
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | fmcg foglalkoztatás - foglalkoztatottság kiskereskedelem koronavírus-járvány (COVID-19) munkaerő toborzás munkaerőpiac |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/44913 |
| Kivonat: | Magyarországon a COVID miatt kényszerűen bevezetett korlátozások szinte minden ember és gazdasági szervezet életére kihatott, az addigi megszokott életüket és munkafolyamataikat radikálisan megváltoztatta. Ez sem történt másképp a szakdolgozatban vizsgált szervezétnél sem. A dolgozat első részében röviden bemutatom a SPAR tevékenységi körét, az élelmiszer-kiskereskedelmet, majd összegző áttekintést adok a felhasznált szakirodalom segítségével a munkaerő-toborzásról, annak fogalmáról, folyamatairól, a toborzás legelterjettebb módszereiről. Emellett bemutatom a munkaerőpiac fogalmát és a rendszerváltástól napjainkig a munkaerőpiac helyzetét, ezzel is segítve elhelyezni térben és időben a dolgozat második felében megfogalmazott állításokat.A szakdolgozat második részében négy fővel készült (három fő toborzásért felelős munkatárs és egy fő üzletvezető), félig struktúrált interjú keretein belül mutatom be a koronavírus időszaka előtti munkaerőpiaci helyzetet és toborzási folyamatokat, majd a vírus megjelenésével kialakuló változásokat részletezem, végezetül kitérünk a járvány elvonulásával beköszönő állapotokra is.Végezetül a toborzási munkatársakkal és az üzletvezetővel történő beszélgetés alapján véleményem szerint két területen mindenképpen lehet változtatni. |
|---|