A hazai Michelin-csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében
Saved in:
| Main Author: | |
|---|---|
| Other Authors: | |
| Format: | Thesis |
| Kulcsszavak: | fenntarthatóság infláció Michelin-csillag pandémia reziliencia |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45512 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg45512 | ||
| 005 | 20230803162004.0 | ||
| 008 | 230803suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Ódor Tímea | |
| 245 | 1 | 2 | |a A hazai Michelin-csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében |c Ódor Tímea |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Az elmúlt időszak, főlega járványveszély, valamint a 2022-ben kialakult inflációs helyzet is nehézhelyzetbe hozta a hazai turisztikai szektort is, mind a szállodaipar, mind avendéglátás egységei átmeneti, vagy végleges bezárásra kényszerültek. Véleményemszerint ez a kihívásokkal teli időszak élesen rávilágított arra, hogy mennyiresérülékeny is a gazdaságnak ezen pillére, és egyre fontosabbá vált, hogy ajövőben növelje a rugalmas ellenállási képességét, vagyis a reziliencia szintjét.Szakdolgozatom kutatásicélja a reziliencia szerepének vizsgálata a górcső alá vett ötMichelin-csillagos étterem, valamint egy régi múltú magyar étterem tükrében, múltjuknakmegismerésével együtt. A dolgozat szerkezeti felépítését a szekunder kutatásomfókuszaként szolgáló hazai vendéglátás fejlődési tendenciáinak és kihívásainakmegismerésével alapoztam meg, majd központirésze a nem reprezentatív primer kutatásom, melynek keretien belül, amegkeresésemre készséges segítséget nyújtó, hat étteremmel folytattam személyesmélyinterjút a témában kompetens személlyel, a szakáccsal, vagy az étteremegyik vezetőjével. Az interjú kérdései főleg a saját és környezeti kihívásokra,valamint annak kezelési aspektusaira fókuszáltak. | |
| 695 | |a fenntarthatóság | ||
| 695 | |a infláció | ||
| 695 | |a Michelin-csillag | ||
| 695 | |a pandémia | ||
| 695 | |a reziliencia | ||
| 700 | 1 | |a Debreceni János |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45512/1/A%20hazai%20Michelin-%20csillagos%20%C3%A9ttermek%20vizsg%C3%A1lata%20a%20rugalmas%20ellen%C3%A1ll%C3%A1si%20k%C3%A9pess%C3%A9g%20t%C3%BCkr%C3%A9ben.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45512/2/230603_MA_%C3%93dor_T%C3%ADmea.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45512/3/%C3%93dor%20T%C3%ADmea%20opponens%20K%C3%B3r%C3%B3di%20M%C3%A1rta.docx.pdf |z Dokumentum-elérés |