Készletgazdálkodás és anyagbeszerzés – gödöllői főzőkonyha példáján keresztül

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Tamás Edina
További közreműködők: Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia
Kulcsszavak:adó
anyagbeszerzés
ágazati gazdaságtan
főzőkonyha
készletgazdálkodás
à la carte
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45516
Leíró adatok
Kivonat:Mindent összevetve kijelenthetjük, hogy az általánosáremelkedés, beleértve a nyersanyag árat, rezsi és bérköltségeket (fix ésváltozó költségeket) a rendezvényivendéglátás árszabása pozitív előjelű végeredményt ígér a mai nap is. Fontosmegjegyezni, hogy ez e fajta kereskedelmi vendéglátás nem hasonlítható össze ahagyományos éttermi vendéglátással de még a klasszikus értelemben vett menzaigyermekétkeztetéssel sem. Különösen a mai gazdasági helyzetre való tekintettel, felkellett keresnem a legoptimálisabbanyagbeszerzési formát és időt ami a hozzásegíthetett engem a minél magasabbprofit eléréséhez. Szerencsére a magyar vendéglátás jobban tűrte amegpróbáltatásokat mint az sokan gondolták volna. A korona-vírus járványkitörése hatalmas károkat okozott 2020 első negyedévétől de azóta isfolyamatosan javuló tendenciát mutatnak a turizmus - vendéglátás mérőszámai. Az áprilisi rendezvény viszonyszámai is meglepően jólalakultak, bár azt meg kell jegyeznem, hogy ezek az árak amiket a kalkulációbanfeltüntettem, a napi áras termékek viszonyában feltételezhetően változnifognak, tehát április végére más számokkal fogunk találkozni a piacon. Ettőleltekintve remélhetőleg a számítások eredményei nem fognak túl nagy eltéréstmutatni és kielégítő profittal számolhatunk a hónap végén.