Készletgazdálkodás és anyagbeszerzés – gödöllői főzőkonyha példáján keresztül
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Kulcsszavak: | adó anyagbeszerzés ágazati gazdaságtan főzőkonyha készletgazdálkodás à la carte |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45516 |
MARC
LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg45516 | ||
005 | 20230803162008.0 | ||
008 | 230803suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Tamás Edina | |
245 | 1 | 0 | |a Készletgazdálkodás és anyagbeszerzés – gödöllői főzőkonyha példáján keresztül |c Tamás Edina |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Mindent összevetve kijelenthetjük, hogy az általánosáremelkedés, beleértve a nyersanyag árat, rezsi és bérköltségeket (fix ésváltozó költségeket) a rendezvényivendéglátás árszabása pozitív előjelű végeredményt ígér a mai nap is. Fontosmegjegyezni, hogy ez e fajta kereskedelmi vendéglátás nem hasonlítható össze ahagyományos éttermi vendéglátással de még a klasszikus értelemben vett menzaigyermekétkeztetéssel sem. Különösen a mai gazdasági helyzetre való tekintettel, felkellett keresnem a legoptimálisabbanyagbeszerzési formát és időt ami a hozzásegíthetett engem a minél magasabbprofit eléréséhez. Szerencsére a magyar vendéglátás jobban tűrte amegpróbáltatásokat mint az sokan gondolták volna. A korona-vírus járványkitörése hatalmas károkat okozott 2020 első negyedévétől de azóta isfolyamatosan javuló tendenciát mutatnak a turizmus - vendéglátás mérőszámai. Az áprilisi rendezvény viszonyszámai is meglepően jólalakultak, bár azt meg kell jegyeznem, hogy ezek az árak amiket a kalkulációbanfeltüntettem, a napi áras termékek viszonyában feltételezhetően változnifognak, tehát április végére más számokkal fogunk találkozni a piacon. Ettőleltekintve remélhetőleg a számítások eredményei nem fognak túl nagy eltéréstmutatni és kielégítő profittal számolhatunk a hónap végén. | |
695 | |a adó | ||
695 | |a anyagbeszerzés | ||
695 | |a ágazati gazdaságtan | ||
695 | |a főzőkonyha | ||
695 | |a készletgazdálkodás | ||
695 | |a à la carte | ||
700 | 1 | |a Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45516/1/Tam%C3%A1sEdina%20projekt%20munka%20%281%29.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45516/2/B%C3%ADr%C3%A1lat_TE.pdf |z Dokumentum-elérés |