A kóser konyha és a zsidó vallás étkezési szokásai A Carmel étterem és a Hanna Garden étterem kínálatának elemzése

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Németh Attila Nemere
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Kulcsszavak:étterem
kínálat
melegkonyha
zsidó vallás
zsidóság
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45600
Leíró adatok
Kivonat:A Zsidó vallás által megkövetelt kóser konyha és étkezés bemutatása.A zsidó vallás szerinti két nagy, egymást kizáró ételek csoportjainak bemutatása.A húsos és a tejes konyha, valamint a harmadik, hús és tej mentes " parve" kategória jellemzői.A hétköznapokon alkalmazott és a különleges, ünnepek alkalmával fogyasztott fogások, étkezési szokások. A házasságkötés, pészah és a sábesz ünnepek bemutatása.A glatt kóserság szerint megengedett alkoholos és alkohol mentes italok ismertetése.A Carmel Glatt Kóser Étterem és a Hanna Garden Glatt Kóser Étterem kínálatának összehasonlító elemzése.