Romkocsmák jövője Budapest belvárosában a Legjobbkocs-ma.hu Brand Kft. szemszögén keresztül
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | Budapest Füge Udvar legjobbkocsma.hu romkocsma UdvarROM |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45634 |
Abstract: | Dolgozatomban egyes konkrét példákon keresztül bemutattam,hogy mekkora utat tett meg a vendéglátás az elmúlt 4000 évben. A történelemsorán megannyi körülmény segítette, illetve hátráltatta a vendéglátásfejlődését: birodalmak bomlottak fel, háborúk dúltak, járványok pusztítottak.Tekintettel arra, hogy az étel-ital fogyasztás, szórakozás szinte alapvetőemberi szükséglet, a vendéglátás eleddig túlélt mindent, és dinamikusanfejlődött a mai napig. Az, hogy a dolgozatombanrészletesen elemzett budapesti romkocsmák meddig lesznek részesei a magyarfőváros történetének az interjúim alapján és saját elemzésem szerint attólfügg, minként tudnak reagálni az őket érintő két legnagyobb kihívásra: aváltozó intenzitású, de mindig jelenlévő közéleti ellenszenvre és a jelenlegtalán megoldhatatlannak tűnő energiaválságra.A kutatás során betekintést kívántam adni a budapestibulinegyedben elhelyezkedő romkocsmák helyzetéről és ezt a vendéglátói egységetfenyegető tényezőkről. Lényegesnek tartottam bemutatni azokat a magyar romkocsmamintára kialakult üzleteket, amik országon kívül jelentek meg.A Legjobbkocsma.hu Brand Kft. 2012 óta üzemeltetromkocsmákat, amik szerves részét képzik a bulinegyed életének. Történetükelőször került nyomtatásba, ezzel bemutatva a múltjukat, jelenüket és talán ajövőjük egy részét is. Rendszer bemutatásuk alatt kiderült, hogy milyen sokrétűinformatikai rendszert kell használni ahhoz, hogy egy vendéglátói vállalkozásmegfelelően tudjon dolgozni. Javaslataimmal megoldást próbáltam találni ezt avendéglátói szegmenset érintő fenyegetésekre. Bízom benne, hogy ha aFüge-UdvarROM vezetősége végig olvassa a szakdolgozatomat látni fognak benneolyan megoldásokat, amik a hasznukra válhat. |
---|