Romkocsmák jövője Budapest belvárosában a Legjobbkocs-ma.hu Brand Kft. szemszögén keresztül

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Szanyi Lilla
További közreműködők: Csulak Gergely
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Budapest
Füge Udvar
legjobbkocsma.hu
romkocsma
UdvarROM
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45634

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg45634
005 20230803162334.0
008 230803suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Szanyi Lilla 
245 1 0 |a Romkocsmák jövője Budapest belvárosában a Legjobbkocs-ma.hu Brand Kft. szemszögén keresztül  |c Szanyi Lilla  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Dolgozatomban egyes konkrét példákon keresztül bemutattam,hogy mekkora utat tett meg a vendéglátás az elmúlt 4000 évben. A történelemsorán megannyi körülmény segítette, illetve hátráltatta a vendéglátásfejlődését: birodalmak bomlottak fel, háborúk dúltak, járványok pusztítottak.Tekintettel arra, hogy az étel-ital fogyasztás, szórakozás szinte alapvetőemberi szükséglet, a vendéglátás eleddig túlélt mindent, és dinamikusanfejlődött a mai napig. Az, hogy a dolgozatombanrészletesen elemzett budapesti romkocsmák meddig lesznek részesei a magyarfőváros történetének az interjúim alapján és saját elemzésem szerint attólfügg, minként tudnak reagálni az őket érintő két legnagyobb kihívásra: aváltozó intenzitású, de mindig jelenlévő közéleti ellenszenvre és a jelenlegtalán megoldhatatlannak tűnő energiaválságra.A kutatás során betekintést kívántam adni a budapestibulinegyedben elhelyezkedő romkocsmák helyzetéről és ezt a vendéglátói egységetfenyegető tényezőkről. Lényegesnek tartottam bemutatni azokat a magyar romkocsmamintára kialakult üzleteket, amik országon kívül jelentek meg.A Legjobbkocsma.hu Brand Kft. 2012 óta üzemeltetromkocsmákat, amik szerves részét képzik a bulinegyed életének. Történetükelőször került nyomtatásba, ezzel bemutatva a múltjukat, jelenüket és talán ajövőjük egy részét is. Rendszer bemutatásuk alatt kiderült, hogy milyen sokrétűinformatikai rendszert kell használni ahhoz, hogy egy vendéglátói vállalkozásmegfelelően tudjon dolgozni. Javaslataimmal megoldást próbáltam találni ezt avendéglátói szegmenset érintő fenyegetésekre. Bízom benne, hogy ha aFüge-UdvarROM vezetősége végig olvassa a szakdolgozatomat látni fognak benneolyan megoldásokat, amik a hasznukra válhat.  
695 |a Budapest 
695 |a Füge Udvar 
695 |a legjobbkocsma.hu 
695 |a romkocsma 
695 |a UdvarROM 
700 1 |a Csulak Gergely  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45634/1/Szakdolgozat_Szanyi_Lilla_NMGY2O.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45634/2/Szakdolgozat_titkos%C3%ADt%C3%A1s.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45634/3/Szanyi%20Lilla_NMGY2O_BA_b%C3%ADr%C3%A1lati%20lap_bels%C5%91_Csulak%20Gergely.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45634/4/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Szanyi%20Lilla.pdf  |z Dokumentum-elérés