Helyi termelők és az éttermek együttműködési lehetőségei
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | élelmiszerpazarlás farm to table fenntartható vendéglátás fenntarthatóság helyi termelő helyi termék slow food zöld étterem |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45643 |
Abstract: | Fogyasztóitársadalmunk egyre elkeserítőbb helyzetben van. Jellemezhetnénk úgy is, hogy a„túl” -ok embere: túlfogyasztás, túltenyésztés, túltermesztés, túltermelés. Folytonrohanó világunkban egyre kevésbé érezzük az étkezés minőségének fontosságát. Megvásárolvaígy a mesterséges, adalékanyagokkal teli, ipari élelmiszert. A fő cél, hogyminél gyorsabban és minél egyszerűbben juthassunk hozzá az ételhez. Elfelejtettünklelassítani és figyelni arra, amivel testünk „tápláljuk”. Magyarország évek ótaélen jár az egészégtelen étkezésen alapuló felmérésekben, valamint gyorséttermi ételek fogyasztásában.A farm to table koncepció remek példa a fenntartható vendéglátásra. Célom felnyitni az olvasó közönség szemét arra, hogy a helyi termelőktől való vásárlás, minőségibb étkezéshez vezet, valamint sokkal egészségesebb és rengeteg pozitív kivetülése van. |
---|