Helyi termelők és az éttermek együttműködési lehetőségei

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Nagy Helga
Other Authors: Hidvégi Hedvig
Format: Thesis
Kulcsszavak:élelmiszerpazarlás
farm to table
fenntartható vendéglátás
fenntarthatóság
helyi termelő
helyi termék
slow food
zöld étterem
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45643
Description
Abstract:Fogyasztóitársadalmunk egyre elkeserítőbb helyzetben van. Jellemezhetnénk úgy is, hogy a„túl” -ok embere: túlfogyasztás, túltenyésztés, túltermesztés, túltermelés. Folytonrohanó világunkban egyre kevésbé érezzük az étkezés minőségének fontosságát. Megvásárolvaígy a mesterséges, adalékanyagokkal teli, ipari élelmiszert. A fő cél, hogyminél gyorsabban és minél egyszerűbben juthassunk hozzá az ételhez. Elfelejtettünklelassítani és figyelni arra, amivel testünk „tápláljuk”. Magyarország évek ótaélen jár az egészégtelen étkezésen alapuló felmérésekben, valamint gyorséttermi ételek fogyasztásában.A farm to table koncepció remek példa a fenntartható vendéglátásra. Célom felnyitni az olvasó közönség szemét arra, hogy a helyi termelőktől való vásárlás, minőségibb étkezéshez vezet, valamint sokkal egészségesebb és rengeteg pozitív kivetülése van.