Specialty kávé a hazai kávékultúrában
Saved in:
| Main Author: | |
|---|---|
| Other Authors: | |
| Format: | Thesis |
| Kulcsszavak: | barista kávé kávéház kávékultúra specialty |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45656 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg45656 | ||
| 005 | 20230803162408.0 | ||
| 008 | 230803suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Hegedüs Klaudia Tünde | |
| 245 | 1 | 0 | |a Specialty kávé a hazai kávékultúrában |c Hegedüs Klaudia Tünde |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Dolgozatom a kávé kultúrájának fejlődését mutatja be egészen a felfedezésétől, a később Európa-szerte elterjedő fényűző kávéházakon át, majd a 19. században kezdődött mindennapi termékké válása után napjaink legújabb kávétrendjeinek kialakulásáig.Kutatásom fókuszában a specialty kávé magyarországi ismertségének és megítélésének felmérése állt.Ennek érdekében online kérdőív és szakértői interjú módszereit alkalmaztam. A kérdőív segítségével megvizsgáltam a magyar kávéfogyasztók általános szokásait, igényeit, és a specialty kávéról alkotott véleményüket. Az interjúk során pedig a szakmabeli interjúalanyaim észrevételeit volt lehetőségem elemezni a kérdőívben kapott eredményekkel összevetve.A primer és szekunder kutatások elemzése és a kutatási kérdéseim megválaszolása után néhány javaslatot fogalmaztam meg, melyekkel lehetőséget látok specialty kávék nagyobb célközönséghez való eljutására. | |
| 695 | |a barista | ||
| 695 | |a kávé | ||
| 695 | |a kávéház | ||
| 695 | |a kávékultúra | ||
| 695 | |a specialty | ||
| 700 | 1 | |a Nagy Mihály |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45656/1/Szakdolgozat_Hegedu%CC%88s%20Klaudia.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45656/2/HEGED%C3%9CS.%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91lap.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45656/3/Heged%C3%BCsKlaudiaT%C3%BCnde2023.B%C3%ADr%C3%A1lat.pdf |z Dokumentum-elérés |