Tokaj Disznókő Szőlőbirtok bemutatása, borainak felhasználása a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Deák Levente István
További közreműködők: Dr. Lenkovics Dr. Beatrix
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:bor
Borkóstolás
Disznókő Szőlőbirtok
Sárga Borház
Tokaj-Hegyalja
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45714
Leíró adatok
Kivonat:A dolgozatom fő témája Tokaj Disznőkő Szőlőbirtok részletesbemutatása és a borainak a felhasználása a vendéglátásban. A kutatás célja,hogy bemutassam miben változott a tokaji borkultúra továbbá, hogy milyenételekhez, milyen tokaji bort célszerű fogyasztani és kik jelentik a DisznókőSzőlőbirtok célközönségét. A dolgozatban ismertetésre kerül Tokaj-Hegyalja és a tokajiborok gasztronómiában való szerepe. Akutatásom eredményességéhez kérdőívet alkalmaztam a bor vásárlási ésfogyasztási szokásokról. Interjúkat készítettem a Disznókő Szőlőbirtok főborászávalMészáros Lászlóval és a Sárga Borház étteremvezetőjével Zarándy Vilmosal.