Tokaj Disznókő Szőlőbirtok bemutatása, borainak felhasználása a vendéglátásban
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | bor Borkóstolás Disznókő Szőlőbirtok Sárga Borház Tokaj-Hegyalja vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45714 |
Abstract: | A dolgozatom fő témája Tokaj Disznőkő Szőlőbirtok részletesbemutatása és a borainak a felhasználása a vendéglátásban. A kutatás célja,hogy bemutassam miben változott a tokaji borkultúra továbbá, hogy milyenételekhez, milyen tokaji bort célszerű fogyasztani és kik jelentik a DisznókőSzőlőbirtok célközönségét. A dolgozatban ismertetésre kerül Tokaj-Hegyalja és a tokajiborok gasztronómiában való szerepe. Akutatásom eredményességéhez kérdőívet alkalmaztam a bor vásárlási ésfogyasztási szokásokról. Interjúkat készítettem a Disznókő Szőlőbirtok főborászávalMészáros Lászlóval és a Sárga Borház étteremvezetőjével Zarándy Vilmosal. |
---|