A Mercure Budapest City Center által működtetett F&B részleg feladatainak elemzése

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Forgács Réka
Other Authors: Gancsovné Rossi Krisztina
Kulcsszavak:Accor Hotels
étterem
szállodaipar
vendéglátás
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45792
Description
Abstract:Projektmunkám témája a MercureBudapest City Center által ellátott Food and Beverage részleg bemutatásáról éselemzéséről szól. Célja az volt, hogy megvizsgáljam a dolgozók munkaköreit,feladatait, kötelezettségeiket, és a munkaszervezet struktúráját, mindennapitevékenységeit. Összehasonlítottam egy általánosságba vett jól működő F&Brészleget, a Mercure Budapest City Centeréhez. Arra a megállapításra jutottam,hogy a hotel, összességében jó munkát végez, próbálja kihasználni adottságait,és megszerezni az újonnan látogató vendégek tetszését. Nagy hangsúlyt fektet azételek, és italok mennyiségére, illetve a külön kérések teljesítésére is.Azonban negatívumként mindenképp meg kell említeni a Food and Beverage részlegmunkaszervezetét. A pincérek többsége fiatal felnőtt, akik a szakmaigyakorlatukat töltik a hotelban, az iskolai kötelezettségeik mellett. Szakmaitapasztalatuk kevés, illetve túlnyomó többségben vannak a többi teljesmunkaidőben ott dolgozó kollégájukkal szemben. Ezt mindenképp orvosolnia kéne ahotelnak, úgy, hogy több, illetve nagyobb szakmai tudással rendelkező újkollégát vesz fel. Ezzel elkerülhető lenne az emberhiány, illetve kialakulnaegy állandó egység a részlegen.Továbbikutatásaim során a vendégélmény legmagasabb szintű elérésére kerestem aválaszokat. A Mercure Budapest City Center dolgozói minden részlegen próbáljákkielégíteni a vendégek kéréseit, illetve a megfelelő minőségben, ésmennyiségben kiszolgálni őket. Ez az F&B részlegen sincs másképp, hisz avendégek ár-érték arányban kimagasló szolgáltatásokat kapnak. Ezek mellett azAccor szállodalánc által kidolgozott hűségprogram számos kedvezményes, ésingyenes szolgáltatást nyújt vendégeinek, amivel úgyszintén legalább 80%, vagyannál magasabb vendégelégedettségi szintet tudnak tartani. Amennyiben csökkenőtendenciát mutatnak a számok, a részleg vezetője, és a szálloda vezetőségeminél előbb próbál megoldást keresni a problémára.