Bellozzo éttermek működése
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Kulcsszavak: | Bellozzo franchise munkaerő-struktúra munkakultúra vendéglátás vendéglátóipar |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45821 |
MARC
LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg45821 | ||
005 | 20230803162830.0 | ||
008 | 230803suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Réffi Anna Dalma | |
245 | 1 | 0 | |a Bellozzo éttermek működése |c Réffi Anna Dalma |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A vendéglátó egységek a vendégek ételekkel, italokkal ésszállással való ellátását biztosítják. Ezek a vállalkozások a turizmus és azélelmiszeripar ágazatához tartoznak, és számos formában léteznek, mint példáuléttermek, kávézók, bárok, szállodák, panziók és hostelok. A vendéglátó egységekszerepe a vendégek kiszolgálása, elégedettségük biztosítása és a bevételnövelése. A működési folyamatok magukba foglalják a marketinget, az élelmiszer-és italbeszerzést, az ételek és italok elkészítését, a szállás biztosítását, avendégfogadást és -kiszolgálást, a pénzügyi tervezést és a személyzetimenedzsmentet. A sikeres vendéglátó egységek megfelelő szolgáltatásokat,minőségi ételeket és italokat, vonzó környezetet és kiváló személyzetetbiztosítanak a vendégek számára. A vendéglátóipar dinamikus, versenyképes ésfolyamatosan változó, így az innováció, az alkalmazkodóképesség és a minőségiszolgáltatások nyújtása kulcsfontosságú a sikerhez. Ilyen vendéglátó egység azolasz kultúrát és gasztronómiát megcélzó Bellozzo étterem is. Gyorsétteremkéntműködik, látványkonyhával együtt. A dolgozók összhangban dolgoznak, egyformaruhában. Minden étel egy bizonyos meghatározott sztenderd recept alapjánkészül. Záródolgozatom témaköre a vendéglátó egységek működésének,felépítésének, munkastruktúrájának a bemutatása a Bellozzo éttermekenkeresztül. Azért emellé esett a választásom, mivel a szakmai gyakorlatomat is acégnél töltöttem le, valamint már egy jó ideje itt dolgozom. Dolgozatombanbemutatom, hogy is épül fel egy vendéglátó egység, milyen a munkakultúra és astruktúra kialakítása. Kitérek arra, hogy is néz ki a franchise rendszer, ésmilyen elvárásokat támaszt egy vendéglátó egység a dolgozóival szemben. Ezeketa témákat dolgoztam ki, valamint a Bellozzo Westenden belüli egységén keresztülkonkrét példákkal igazolom őket. | |
695 | |a Bellozzo | ||
695 | |a franchise | ||
695 | |a munkaerő-struktúra | ||
695 | |a munkakultúra | ||
695 | |a vendéglátás | ||
695 | |a vendéglátóipar | ||
700 | 1 | |a Gancsovné Rossi Krisztina |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45821/1/Z%C3%A1r%C3%B3dolgozatBellozzo..pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45821/2/R%C3%A9ffi%20Anna%20Dalma%20Projektmunka_%C3%A9rt.pdf |z Dokumentum-elérés |