Bellozzo éttermek működése

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Réffi Anna Dalma
További közreműködők: Gancsovné Rossi Krisztina
Kulcsszavak:Bellozzo
franchise
munkaerő-struktúra
munkakultúra
vendéglátás
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45821

MARC

LEADER 00000nnm a2200000 i 4500
001 dolg45821
005 20230803162830.0
008 230803suuuu hu o 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Réffi Anna Dalma 
245 1 0 |a Bellozzo éttermek működése  |c Réffi Anna Dalma  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A vendéglátó egységek a vendégek ételekkel, italokkal ésszállással való ellátását biztosítják. Ezek a vállalkozások a turizmus és azélelmiszeripar ágazatához tartoznak, és számos formában léteznek, mint példáuléttermek, kávézók, bárok, szállodák, panziók és hostelok. A vendéglátó egységekszerepe a vendégek kiszolgálása, elégedettségük biztosítása és a bevételnövelése. A működési folyamatok magukba foglalják a marketinget, az élelmiszer-és italbeszerzést, az ételek és italok elkészítését, a szállás biztosítását, avendégfogadást és -kiszolgálást, a pénzügyi tervezést és a személyzetimenedzsmentet. A sikeres vendéglátó egységek megfelelő szolgáltatásokat,minőségi ételeket és italokat, vonzó környezetet és kiváló személyzetetbiztosítanak a vendégek számára. A vendéglátóipar dinamikus, versenyképes ésfolyamatosan változó, így az innováció, az alkalmazkodóképesség és a minőségiszolgáltatások nyújtása kulcsfontosságú a sikerhez. Ilyen vendéglátó egység azolasz kultúrát és gasztronómiát megcélzó Bellozzo étterem is. Gyorsétteremkéntműködik, látványkonyhával együtt. A dolgozók összhangban dolgoznak, egyformaruhában. Minden étel egy bizonyos meghatározott sztenderd recept alapjánkészül. Záródolgozatom témaköre a vendéglátó egységek működésének,felépítésének, munkastruktúrájának a bemutatása a Bellozzo éttermekenkeresztül. Azért emellé esett a választásom, mivel a szakmai gyakorlatomat is acégnél töltöttem le, valamint már egy jó ideje itt dolgozom. Dolgozatombanbemutatom, hogy is épül fel egy vendéglátó egység, milyen a munkakultúra és astruktúra kialakítása. Kitérek arra, hogy is néz ki a franchise rendszer, ésmilyen elvárásokat támaszt egy vendéglátó egység a dolgozóival szemben. Ezeketa témákat dolgoztam ki, valamint a Bellozzo Westenden belüli egységén keresztülkonkrét példákkal igazolom őket. 
695 |a Bellozzo 
695 |a franchise 
695 |a munkaerő-struktúra 
695 |a munkakultúra 
695 |a vendéglátás 
695 |a vendéglátóipar 
700 1 |a Gancsovné Rossi Krisztina  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45821/1/Z%C3%A1r%C3%B3dolgozatBellozzo..pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45821/2/R%C3%A9ffi%20Anna%20Dalma%20Projektmunka_%C3%A9rt.pdf  |z Dokumentum-elérés