Szállodai illatterek vendégélmény dimenziója
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | élmény illat szállodai tér szállodaipar Z generáció |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45863 |
Abstract: | Napjainkban a turizmus az emberi életminőséget befolyásoló társadalmitényezővé vált. Az emberek folyamatosan utaznak a világ különböző pontjaibapihenés céljából. A szektor keresleti és kínálati oldala is egyre jobban bővül.Ebből a tevékenységből a szállodáknak jelentős szerep jut, hiszen fontosturizmust kiszolgáló intézmények. A 21. században folyamatos innovációt éskreativitást igényel a szállodaipar szektora, mivel egyre nagyobb a verseny avendégekért. Ebben az iparágban a fogyasztók nagy alkupozícióval rendelkeznek,mivel a szálláshelykínálat bőséges. Ebből kifolyólag a szállodák számára azegyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb, hogy a vendégeket kellemes élményekérjék tartózkodásuk alatt. Ennek elérése érdekében a kereskedelmiszálláshelyeknek speciális kényelmi szolgáltatások körét szélesíteniük kell,hogy létrehozzák a vendégélmény új dimenzióját és versenyelőnyre tegyenekszert. Az illatosítás többek között egy ilyen kényelmi háttérszolgáltatás,mivel többek között egy közvetlen, interaktív komfortérzet növelésére szolgálóeszköz. Aszaglás egy olyan különleges érzékszerv, mely megérdemli a szállodaiparfigyelmét. Számos tulajdonsága révén megteremtheti a márkaszemélyiséget,ezáltal a márkahűség kialakításában is szerepe van, emellett fokozza a pozitívérzelmeket. Az illatmarketing jelensége a turizmus szektorában iserősödik, terjed. |
---|