Szállodai illatterek vendégélmény dimenziója
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | élmény illat szállodai tér szállodaipar Z generáció |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45863 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg45863 | ||
005 | 20230803162926.0 | ||
008 | 230803suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Fauszt Márk Ede | |
245 | 1 | 0 | |a Szállodai illatterek vendégélmény dimenziója |c Fauszt Márk Ede |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Napjainkban a turizmus az emberi életminőséget befolyásoló társadalmitényezővé vált. Az emberek folyamatosan utaznak a világ különböző pontjaibapihenés céljából. A szektor keresleti és kínálati oldala is egyre jobban bővül.Ebből a tevékenységből a szállodáknak jelentős szerep jut, hiszen fontosturizmust kiszolgáló intézmények. A 21. században folyamatos innovációt éskreativitást igényel a szállodaipar szektora, mivel egyre nagyobb a verseny avendégekért. Ebben az iparágban a fogyasztók nagy alkupozícióval rendelkeznek,mivel a szálláshelykínálat bőséges. Ebből kifolyólag a szállodák számára azegyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb, hogy a vendégeket kellemes élményekérjék tartózkodásuk alatt. Ennek elérése érdekében a kereskedelmiszálláshelyeknek speciális kényelmi szolgáltatások körét szélesíteniük kell,hogy létrehozzák a vendégélmény új dimenzióját és versenyelőnyre tegyenekszert. Az illatosítás többek között egy ilyen kényelmi háttérszolgáltatás,mivel többek között egy közvetlen, interaktív komfortérzet növelésére szolgálóeszköz. Aszaglás egy olyan különleges érzékszerv, mely megérdemli a szállodaiparfigyelmét. Számos tulajdonsága révén megteremtheti a márkaszemélyiséget,ezáltal a márkahűség kialakításában is szerepe van, emellett fokozza a pozitívérzelmeket. Az illatmarketing jelensége a turizmus szektorában iserősödik, terjed. | |
695 | |a élmény | ||
695 | |a illat | ||
695 | |a szállodai tér | ||
695 | |a szállodaipar | ||
695 | |a Z generáció | ||
700 | 1 | |a Szalók Dr. Csilla |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45863/1/Fauszt_M%C3%A1rk_Ede_FXD88M_Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45863/2/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc%20magyar_Fauszt%20M%C3%A1rk.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45863/3/Fauszt%20M%C3%A1rk_Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91_Szal%C3%B3k%20Csilla.pdf |z Dokumentum-elérés |