Színek, ízek, illatok, avagy a fine dining térhódítása Magyarországon
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | fine dining gasztronómia marketing mix vendéglátás Vendéglátás története |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45926 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg45926 | ||
| 005 | 20230803163100.0 | ||
| 008 | 230803suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Brizs Anna | |
| 245 | 1 | 0 | |a Színek, ízek, illatok, avagy a fine dining térhódítása Magyarországon |c Brizs Anna |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Az elmúltévtizedek alapján elmondható, hogy a vendéglátás, a gasztronómia és a bennükrejlő innovációs lehetőségek fontos szerepet játszanak Magyarország turisztikaitérségeinek versenyképességében. A gasztronómia fejlesztésére érdemes nagyhangsúlyt fektetni, ugyanis a turisztikai infrastruktúra része és önállóturisztikai attrakcióként is megállja a helyét a turizmusban.A gasztronómiaitrendek és a fogyasztók folyamatosan változó igénye megreformálták avendéglátást, gasztronómiát és azon belül a fine dining fejlődését.Kutatásom soránfelmértem, hogy jelenleg holt tart a gasztronómia ezen ágazata hazánkban. Ehhezkét meghatározó, sokak által ismert séf éttermét és munkásságát vettem alapul.Igyekeztem a kutatást, a feldolgozandó témát több oldalról megközelíteni, hogyegy átfogó és informatív végeredmény szülessen. Vizsgálataim soránfelhasználtam különböző szakirodalmakat, készítettem interjút két Michelin-csillagos séf étteremvezetőjével, ellátogattam az említett éttermekbeés végigkóstoltam a degusztációs menüsorokat, hogy széles körű képet kapjak aszervizről, a kínálatról, a személyzetről és magáról a termékről. | |
| 695 | |a fine dining | ||
| 695 | |a gasztronómia | ||
| 695 | |a marketing mix | ||
| 695 | |a vendéglátás | ||
| 695 | |a Vendéglátás története | ||
| 700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45926/1/Brizs%20Anna_Szakdolgozat_NLOZ09.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45926/2/Brizs%20Anna%20k.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45926/3/BSc%28BA%29%20-%20Brizs%20Anna%20-%20b%C3%ADr%C3%A1lati%20lap.pdf |z Dokumentum-elérés |