Az egyedi értékesítési ajánlatok szerepének vizsgálata a vendéglátó vállalkozások megküzdési stratégiájában
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | étterem F&B megküzdés stratégia USP változásmenedzsment vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45955 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg45955 | ||
005 | 20230803163137.0 | ||
008 | 230803suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Juhász Krisztina | |
245 | 1 | 3 | |a Az egyedi értékesítési ajánlatok szerepének vizsgálata a vendéglátó vállalkozások megküzdési stratégiájában |c Juhász Krisztina |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Dolgozatom témájának az F&Bvállalkozások ellenállási képességének, válságmenedzsmentjének és megküzdésistratégiáinak vizsgálatát választottam, ily módon szerettem volna betekintéstnyerni néhány általam kedvelt F&B vállalkozás működésébe. A kiválasztottvállalkozások számos dologban különböznek egymástól, azonban közös bennük, hogytúlélték a pandémia okozta nehézségeket és a jelenlegi energiaválság alatt isműködnek (még). Eltekintve ettől a közös szemponttól, 10 nagyon különbözővállalkozást szerepeltettem a dolgozatban, nemcsak éttermeket, hanem egycukrászdát és egy teaházat is. Tekintettel arra, hogy magam is a budapestiagglomerációban élek, a vállalkozások kiválasztásánál az volt a célom, hogybudapesti és Kis-Duna menti agglomerációs példákat vizsgáljak egyenlő arányban.Ezért 5 vállalkozást kerestem fel Budapesten, ezen felül további 5 vállalkozásta lakóhelyem közelében, Dunaharasztin, Taksonyban és Szigetszentmiklóson.Dolgozatom első felében bemutatom az eredményét a kvalitatív kutatás kereténbelül a kiválasztott vállalkozások képviselőjével készített interjúknak. Ezen beszélgetéseksorán a feltett kérdések a vállalkozás általános bemutatására, a pandémiaalatti és utáni időszakra, az energiaválság okozta nehézségekre, valamint azáltalános és a jelenlegi válsághelyzetekben szükséges megküzdési stratégiára,végül a jövőképre irányultak. Az interjúk alkalmával az összes válaszadóegységesen azt nyilatkozta, hogy ugyan kisebb-nagyobb veszteségekkel, de mégis sikerülta világjárvány után is fennmaradni a vállalkozásnak, viszont az energiaválságmár most komoly kihívást jelent a számukra. Dolgozatom második felében ezértarra kerestem a választ, hogy az ellenálló képességet meghatározó stratégiánakmelyek azok az elemei, amelyek segíthetik a vállalkozások működésétválsághelyzetben. Végül az interjúk alkalmával kapott információk és a témávalkapcsolatos hivatkozott szakirodalmak feldolgozása után megpróbáltam akiválasztott vállalkozások számára adni egy-egy olyan egyedi javaslatot, amelyalkalmazásával támogathatják a vállalkozás ellenálló képességét. | |
695 | |a étterem | ||
695 | |a F&B | ||
695 | |a megküzdés | ||
695 | |a stratégia | ||
695 | |a USP | ||
695 | |a változásmenedzsment | ||
695 | |a vendéglátás | ||
700 | 1 | |a Debreceni János |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45955/1/Pataki-Juhasz%20Krisztina%20szakdolgozat%202023.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45955/2/230604_MA_Pataki_Juh%C3%A1sz_Krisztina.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45955/3/Juh%C3%A1sz_Krisztina_opponens_lakatos.pdf |z Dokumentum-elérés |