Az egyedi értékesítési ajánlatok szerepének vizsgálata a vendéglátó vállalkozások megküzdési stratégiájában

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Juhász Krisztina
További közreműködők: Debreceni János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étterem
F&B
megküzdés
stratégia
USP
változásmenedzsment
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45955

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg45955
005 20230803163137.0
008 230803suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Juhász Krisztina 
245 1 3 |a Az egyedi értékesítési ajánlatok szerepének vizsgálata a vendéglátó vállalkozások megküzdési stratégiájában  |c Juhász Krisztina  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Dolgozatom témájának az F&Bvállalkozások ellenállási képességének, válságmenedzsmentjének és megküzdésistratégiáinak vizsgálatát választottam, ily módon szerettem volna betekintéstnyerni néhány általam kedvelt F&B vállalkozás működésébe. A kiválasztottvállalkozások számos dologban különböznek egymástól, azonban közös bennük, hogytúlélték a pandémia okozta nehézségeket és a jelenlegi energiaválság alatt isműködnek (még). Eltekintve ettől a közös szemponttól, 10 nagyon különbözővállalkozást szerepeltettem a dolgozatban, nemcsak éttermeket, hanem egycukrászdát és egy teaházat is. Tekintettel arra, hogy magam is a budapestiagglomerációban élek, a vállalkozások kiválasztásánál az volt a célom, hogybudapesti és Kis-Duna menti agglomerációs példákat vizsgáljak egyenlő arányban.Ezért 5 vállalkozást kerestem fel Budapesten, ezen felül további 5 vállalkozásta lakóhelyem közelében, Dunaharasztin, Taksonyban és Szigetszentmiklóson.Dolgozatom első felében bemutatom az eredményét a kvalitatív kutatás kereténbelül a kiválasztott vállalkozások képviselőjével készített interjúknak. Ezen beszélgetéseksorán a feltett kérdések a vállalkozás általános bemutatására, a pandémiaalatti és utáni időszakra, az energiaválság okozta nehézségekre, valamint azáltalános és a jelenlegi válsághelyzetekben szükséges megküzdési stratégiára,végül a jövőképre irányultak. Az interjúk alkalmával az összes válaszadóegységesen azt nyilatkozta, hogy ugyan kisebb-nagyobb veszteségekkel, de mégis sikerülta világjárvány után is fennmaradni a vállalkozásnak, viszont az energiaválságmár most komoly kihívást jelent a számukra. Dolgozatom második felében ezértarra kerestem a választ, hogy az ellenálló képességet meghatározó stratégiánakmelyek azok az elemei, amelyek segíthetik a vállalkozások működésétválsághelyzetben. Végül az interjúk alkalmával kapott információk és a témávalkapcsolatos hivatkozott szakirodalmak feldolgozása után megpróbáltam akiválasztott vállalkozások számára adni egy-egy olyan egyedi javaslatot, amelyalkalmazásával támogathatják a vállalkozás ellenálló képességét. 
695 |a étterem 
695 |a F&B 
695 |a megküzdés 
695 |a stratégia 
695 |a USP 
695 |a változásmenedzsment 
695 |a vendéglátás 
700 1 |a Debreceni János  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45955/1/Pataki-Juhasz%20Krisztina%20szakdolgozat%202023.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45955/2/230604_MA_Pataki_Juh%C3%A1sz_Krisztina.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45955/3/Juh%C3%A1sz_Krisztina_opponens_lakatos.pdf  |z Dokumentum-elérés