Thermál Hotel felújításának folyamatai

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Balogh Klaudia Laura
További közreműködők: Oláh Péter Károly
Kulcsszavak:fejlesztés(ek)
piaci termékek
szállodaipar
termékfejlesztés
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45978

MARC

LEADER 00000nnm a2200000 i 4500
001 dolg45978
005 20230803163208.0
008 230803suuuu hu o 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Balogh Klaudia Laura 
245 1 0 |a Thermál Hotel felújításának folyamatai  |c Balogh Klaudia Laura  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Napjainkban a fejlesztések szükségesséváltak az egyre gyorsabban fejlődő társadalom miatt. A világ oly szinten felgyorsult, hogy lépésttartva is már egy kisebb kihívás, ha követni akarjuk a trendeket és mindiginformáltak szeretnénk lenni. Márpedig, ha nem szeretnénk lemaradniversenytársainktól vagy épp önmagunk tökélesítése a cél, akkor képességeinketfejleszteni kell. Ezesetben egy szálláshelyet nyújtó turisztikai terméknek afejlesztését, korszerűsítését fogom megvizsgálni. Munkahelyemet, a Thermál Hotel Visegrádot .Ahotel a Dunakanyar szívében helyezkedik el Budapesttől mindössze 40kilométerre, ahol erdők veszik körül, így az odautazó vendégek élvezhetik atermészetadta nyugalmatA szálloda, mint kereskedelmi szálláshely 2003 ótafolytat szállashely-szolgáltatási tevékenységet négycsillag superiorvédjeggyel. A szálloda elsőosztályúszolgálatásokat nyújt a wellness vendégeknek és az ideális környezetet keresőkonferencia résztvevők számáraProjektmunkám megírása előtt kétproblémára is rá szeretnék mutatni. Az első az egyre több szállást adóvendéglátóegységek nyitása. Itt a Dunakanyarban, Pest közelségét és a vidéknyugalmát tapasztalhatjuk Visegrádtól Esztergomig, s egyre nagyobb is az igényszálláshely tekintetében ezen a desztináción. Ennek fejében egymás hegyén-hátánépülnek is a hotelek. Az esztergomi Portobello hotel is alig 10 éve nyitotta, aGrand Hotel Esztergom lassan három éve. Az esztergomi Mediterraneo étterem isidén nyáron tervezi kinyitni új Luxory Room-nak nevezett öt csillagospanzióját. Egyre divatosabbak kezdenek lenni a dézsával, szaunával ellátottfaházak is a környéken, amelyek ugyanolyan luxust tudnak hozni, akár egy négycsillagos hotel. A Thermál Hotel Visegrádtól nem messze körülbelül 400 méterremegtalálható a félkész Hilton hotel is, bár 10 éve semmilyen érdemlegesinformációt se lehet olvasni róla. Azonban pont a hotelünkkel szemben, a régiLepencei strandról, pedig új híreket lehet olvasni, miszerint újra fog nyitnijapán fürdőkultúrával és hozzá tartozó öt csillagnak megfelelő szálláshellyel.Másik fontos probléma az volt, hogygondtalan működés mellett, hogy oldja meg a hotel a szobák, a lobby a játszóházés az étterem teljeskörű felújítását.Számomra azért fontos e téma kidolgozása,mert a fejlesztések képesek a régi, elavult dolgokat újjá, modernebbéváltoztatni, de ami a legfontosabb, hogy új életet lehelnek a dolgokba. Mindigis érdekeltek azok az új dolgok, melyektől színvonalasabbak lesznek amindennapjaink. Ilyen dolog számomra egyúj növény kihelyezése is a szobám ablakába. Egy turisztikai termék fejlesztésepedig egy monumentálisabb változás, mely az ott dolgozó személyzet munkahelyét,a vendégek ottlétét színvonalasabbá teszi. A Thermál Hotel Visegrád már több,mint három éve vált a munkahelyemmé és amikor megtudtam, hogy felújítás alá fogkerülni a hotel, azonnal tudtam, hogy az apró részleteit is majd ismerniszeretném a felújításnak és hogy majd végig szeretném követni a menetét, mertez nem egy kis munkálat, hanem egy több, mint 400 férőhelyes szállás majdnemegészének a korszerűsítése, ami rengeteg feladattal, problémával és sikerreljárhat.Ez a hely, ahol a Thermál Hotel Visegrádfekszik, sok szempontból is kedvező, hiszen Visegrádon helyezkedik el, méghozzáa Duna mentél és a Pilisi Parkerdő lábánál. Ezt az adottságot a hotel az aktívprogram lehetőségekkel ki is használta, azonban, ha a vendég a lobbyban ült,vagy a szobájában pihent, akkor nem érezhette a természet közelségét, mert egybútor sem tükrözte azt.A ,,Turisztikai termékfejlesztés”munkacímmel arra szeretném rávetíteni a figyelmet, hogy hogyan tudja egy, aszállodaiparban résztvevő a fejlesztéseket kivitelezni úgy, hogy közbenműködőképes legyen és lépést tartson a versenytársakkal. Fontos kérdés merül felarra hivatkozva, hogy miért fontos egy szálloda számára a folyamatos újítás. 
695 |a fejlesztés(ek) 
695 |a piaci termékek 
695 |a szállodaipar 
695 |a termékfejlesztés 
695 |a vendéglátóipar 
700 1 |a Oláh Péter Károly  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45978/1/pdf%20f%C3%A1jl.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/45978/2/Balogh%20Klaudia%20Laura_konzulens_Ol%C3%A1h%20P%C3%A9ter%20K%C3%A1roly.pdf  |z Dokumentum-elérés