A koronavírus hatása a családi vállalkozásban működő kisvendéglőkre

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Lepp Tamás Márk
További közreműködők: Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:családi vállalkozások
koronavírus-járvány (COVID-19)
munkahelyi viszonyok
vendéglátás
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45998
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatombanarra keresem a választ, hogy a családi vállalkozásban, kevés alkalmazottaldolgozó vendéglők tulajdonosai, munkavállalói · hogyantudták kezelni ezt a kiszámíthatatlan ideig tartó helyzetet, · milyenintézkedésekre kényszerültek a munkaadók a munkavállalóikkal szemben, · milyenlehetőségeket tudtak kihasználni a túlélés érdekében, · smindez hogyan befolyásolta a munkaadók és a munkavállalók mentális állapotát, · megjelent-ea kiégés, · kényszerültek-epályaelhagyásra, · ésa veszélyhelyzet elmúltával küszködnek-e munkaerő gondokkal.Kutatásombanolyan főváros környéki családi vállalkozásokat kívánok bemutatni, akik azegészségügyi veszélyhelyzethez alkalmazkodva újra gondolták tevékenységüket.Hogyan képesek talpon maradni, csökkent-e a forgalmuk, van-e megfelelőszámosságú és végzettségű szakemberük, hogyan tudják megóvni mentálisegészségüket, küszködnek-e a kiégéssel, alkottak-e maguknak új jövőképet,felkészültek-e arra, hogy egy ismételt veszélyhelyzethez rugalmasan tudjanakalkalmazkodni.