A szarvasgombák termesztése és felhasználása a hazai agro- és gasztroturizmusban
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | étkezési kultúra falusi turizmus gasztronómia kultúra turizmus vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/46029 |
Kivonat: | A szarvasgombás gasztrobirtokok a magyarországigasztronómia nagyon fontos elemét képzik és mivel a piaca még nem telített,tehát nincs elég felhasználó és termesztő így érdemes, talán még ajánlott is szarvasgombásgasztrobirtok nyitásában gondolkodni a vállalkozó fiatalok szemszögét tekintve,mivel nem csak gazdaságilag térülhet meg, de hozzáadott értéket is képvisel főleg,ha fine-dinning színvonalú szolgáltatás is párosul a termesztéshez.A magyar agro- és gasztroturizmus fejlődése szemmel isjól látható a mezőgazdasági városok meglátogatása alatt, a gasztronómia és afalusi turizmus is jó irányba fejlődik különösen annak tekintetében, hogyMagyarország szarvasgomba termésének ne csak az 5% legyen felhasználva a hazaiéttermek és vendéglátóhelyeken, hanem ez a szám akár elérje a 15-20%-ot rövididőn belül.A kutatás rámutat arra,hogy Magyarország alkalmas a trifla ültetvények indítására és használatára,illetve rámutat arra is, hogy megéri beruházni és kivárni az ültetvényektermési idejét, mert hosszú évekig, nagy bevételt generálhat a gombáklegértékesebbje, ha megfelelő körülményeket biztosít a beruházó a gomba számára. |
---|