Innováció a cukrászatban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Pércsi Bence
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:3D nyomtatás
cukrászat
innováció
trendek
vendéglátás
vízvágás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/46063

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg46063
005 20230803163406.0
008 230803suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Pércsi Bence 
245 1 0 |a Innováció a cukrászatban  |c Pércsi Bence  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Agasztronómia és a cukrászat iránt való érdeklődésemet főként a családomnakköszönhetem, hiszen közülük jónéhányan a szakmában helyezkedtek el és a mainapig hiteles képviselői az ágazatnak, ennek okán a mellettük töltött idősarkalt a gasztronómia ezen részéhez tartozó szakirány boncolgatására. Kíváncsivagyok mit lehet kihozni a témából, hiszen már maga az innováció egy izgalmasdolog. Magába foglalja a fejlődést, a kreativitást, hogyan lehet felpezsdíteniegy adott dolgot, ami már kezd „elszürkülni” és ezek mind, úgy gondolom, elengedhetetleneka cukrászathoz és annak előrelépéséhez. Viszont,hogy betekintést nyerhessek ezen újdonságokba, először vissza kell nyúlni azalapokhoz annak érdekében, hogy megtudjam, honnan indult el a sütemény készítés,hogyan jutottunk el a „Rigó Jancsitól” az „Őrség Zöld Aranyáig”, valamintezután milyen lépcsőfokok következtek az ágazat fejlődésében. Mindezekismertetése után, anticipálhatóan, gazdagabb lesz a rálátásom a mai sütemény trendekre,és remélhetőleg arra is, hogy ezeknek a modern desszerteknek az elkészítéséheza mai szakemberek honnan szerzik az inspirációt, mi adja azt a töretlenlendületet, amely az újabbnál újabb sütemények készítésére buzdítja őket.Természetesen a technológiai háttér ugyanolyan fontossággal bír ezen aterületen, mivel nagyban elősegítik a cukrászok munkáját kreativitásukkibontakoztatása céljából és az évek során megjelenő új eszközök ésberendezések palettájának bővülésében sincs hiány, ami jellemzően igaz azalapanyagokra is, gondolhatunk itt az idő során fellépő minőségfejlődésre vagyakár az alternatív élelmiszerek elterjedésére is, amely az egyre nagyobbkérdést felvető ételintoleranciával kapcsolatban merül fel. A bekezdés utolsórészeként szeretném ismertetni azt a gondolatmenetet, ami alapján végigvezetema szakdolgozatot. Dolgozatomban bemutatom a szakma kialakulásának útját. Ismertetemazt, hogyan kezdődött az édességek készítése és ez hogyan változott az időksorán, azután említésre kerülnek elismertebb nevek és cukrászdák, főként aszakma jelenére koncentrálva. Ezt követően az innováció fogalma kerülmeghatározásra, hiszen a továbbiakban ez a fogalom különös hangsúllyal bírdolgozatomban. Folytatásként az alapanyagok terén létrejövő újdonságokatismertetem, valamint bemutatom a lehető legkorszerűbb technológiákat éseszközöket, amelyek nagyban hozzájárulnak a szakma fejlődéséhez. Végezetül akutatásom eredményeit ismertetem és konklúziót vonok le az addig olvasottakból. 
695 |a 3D nyomtatás 
695 |a cukrászat 
695 |a innováció 
695 |a trendek 
695 |a vendéglátás 
695 |a vízvágás 
700 1 |a Hidvégi Hedvig  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46063/1/Szakdolgozat%20v%C3%A9gleges%20Pe%CC%81rcsi%20Bence%20%28SQ8KT8%29.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46063/2/P%C3%A9rcsi%20Bence%20k.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46063/3/BSc%28BA%29%20-%20P%C3%A9rcsi%20Bence%20-%20b%C3%ADr%C3%A1lati%20lap.pdf  |z Dokumentum-elérés