Budapesti specialty kávézók kínálatának vizsgálata
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | Budapest italok kávé vendéglátás vendéglátóipar |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/46068 |
Abstract: | Szakdolgozatom célja alaposan bemutatni a kávét, mint növényt annakjellemzőit, hogy hogyan alakult az Afrikában legelésző kecskék kedvelt élelméből a világegyik legközkedveltebb italává. Továbbá a kávé növény variánsait és azoknaktulajdonságait, ezek közül kicsit részletesebben a Coffea Arabica-t. Ismertetni szeretnéma kávé történetét a világon és hazánkban, feldolgozási és elkészítési eszközeit,módszereit. Majd ezt követően egy mélyinterjúval és kettő általam kiválasztott specialtykávézó megfigyeléses kutatásával szeretném bemutatni az általam vizsgált kávézókkínálatának alakulását. A célom olyan eredmények elérése, amelyekkel a primer és aszekunder kutatást követően meg tudom vizsgálni a szakirodalmak és gyakorlatbanalkalmazott módszerek közötti összefüggéseket |
---|