Budapesti specialty kávézók kínálatának vizsgálata

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Nagy Norbert Lajos
Other Authors: Csulak Gergely
Format: Thesis
Kulcsszavak:Budapest
italok
kávé
vendéglátás
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/46068
Description
Abstract:Szakdolgozatom célja alaposan bemutatni a kávét, mint növényt annakjellemzőit, hogy hogyan alakult az Afrikában legelésző kecskék kedvelt élelméből a világegyik legközkedveltebb italává. Továbbá a kávé növény variánsait és azoknaktulajdonságait, ezek közül kicsit részletesebben a Coffea Arabica-t. Ismertetni szeretnéma kávé történetét a világon és hazánkban, feldolgozási és elkészítési eszközeit,módszereit. Majd ezt követően egy mélyinterjúval és kettő általam kiválasztott specialtykávézó megfigyeléses kutatásával szeretném bemutatni az általam vizsgált kávézókkínálatának alakulását. A célom olyan eredmények elérése, amelyekkel a primer és aszekunder kutatást követően meg tudom vizsgálni a szakirodalmak és gyakorlatbanalkalmazott módszerek közötti összefüggéseket